algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'ONU demana doblers a Antich per a la cúpula de Barceló a Ginebra

L'ambaixador March exposa el benefici que tindrà per Mallorca el projecte de l'artista a Suïssa

L'ambaixador espanyol davant l'ONU a Ginebra (Suïssa), Joan Antoni March, es reuní ahir amb el president Francesc Antich per demanar-li que el Govern balear col·labori amb la Fundació ONUART, recentment creada per promoure l'art espanyol en l'àmbit de les Nacions Unides. En aquest sentit, March es mostrà convençut que el president Antich tindrà en compte que el primer gran projecte d'aquesta fundació serà una obra dissenyada pel pintor mallorquí Miquel Barceló, que ocuparà uns 1.500 m2 de cúpula de la sala XX del Palau de les Nacions Unides a la ciutat de Ginebra. Segons March, Francesc Antich mantingué una actitud positiva durant tota la reunió, es comprometé a estudiar la proposta i li assegurà que intentaria donar-li una resposta en sentit afirmatiu abans que finalitzi el mes d'agost. Tanmateix, cap dels dos interlocutors especificà ahir quina mena de col·laboració o finançament podrien acordar, ni tampoc parlaren de quantitats concretes. La reunió durà poc menys d'una hora i en acabar només el diplomàtic espanyol comparegué davant el mitjans.

March també va remarcar que l'executiu espanyol està molt interessat en la participació del Govern, i parlà del ressò mundial que pot guanyar Mallorca gràcies al projecte previst per aquesta sala a les Nacions Unides. L'ambaixador espanyol assegurà que l'obra de Miquel Barceló a l'ONU és el projecte artístic més important que s'ha dut a terme a les Nacions Unides des que la institució nasqué al 1945. A més, per March, l'obra de Barceló donarà un gran impuls internacional a Mallorca, ja que «es veurà el pintor de Felanitx com a representatiu d'aquesta Illa i creixerà la visualització mundial de la seva obra a Mallorca».

Joan Antoni March també féu referència al fet que diverses entitats privades de les Illes ja s'han mostrat interessades en col·laborar amb la Fundació ONUART i d'altres ja formen part del patronat. Finalment, l'ambaixador espanyol a Ginerba també explicà que la sala XX cedida per les Nacions Unides per exposar l'obra de Barceló fruit d'un acord amb el Govern espanyol també es convertirà pròximament en la seu del Consell de Drets Humans de l'ONU.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.