nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Identificada una constructora que ocupava xinesos irregulars

La Policia trobà els indocumentats en obres de Palma i de Calvià

Efectius de la Brigada Judicial i de la d'Estrangeria de la Policia Nacional de Palma arrestaren Sergio E.C., de 28 anys, per un presumpte delicte de denegació de socors, i identificaren 15 treballadors xinesos en situació il·legal a l'Estat, un dels quals respondrà d'una lesió greu infligida a un dels seus compatriotes en una obra de construcció situada a Peguera. La investigació policíaca s'inicià el passat 22 de juny, arran de l'ingrés del ciutaxinès Xuwen H. a l'hospital de Son Dureta, a causa d'una fractura cranial amb enfonsament de l'os parietal dret. Interrogat al centre sanitari, el ferit assenyalà que havia estat copejat pel seu compatriota Yao Hui Z., amb una interlínia metàl·lica, en una obra d'un hotel de Peguera.

També aclarí que a continuació havia estat traslladat a Palma per un dels treballadors de l'empresa familiar de construcció per a la qual treballaven, anomenat Sergio, que l'abandonà en ple carrer, on l'auxilià posteriorment per una ambulància que el traslladà a l'hospital. La indagació policíaca permeté identificar l'empresa en qüestió i els seus components, i determinà que el propietari s'encarregava de la distribució dels treballadors i els fills, entre els quals es trobava l'anomenat Sergio, del seu trasllat amb furgonetes cap a les diferents obres en les quals intervenien.

La gestió policíaca s'ha vist dificultada perquè es tracta de gent en situació irregular al territori espanyol, que no col·labora ni com a denunciants ni com a testimonis dels presumptes delictes administratius i penals que podrien ajudar a aclarir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.