algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

El Govern central no preveu portar l'aigua de sa Costera fins al municipi

L'Executiu balear es va comprometre a invertir 4 milions d'euros en la infraestructura

L'aprovació pel Consell de Ministres del paquet d'obres complementàries del projecte de transvasament de sa Costera, per valor de més de tretze milions d'euros, no inclou el projecte de conducció de l'aigua fins al municipi de Deià, valorat en quatre milions d'euros més.

Madrid ja havia desestimat aquesta connexió, però l'Executiu autonòmic va assegurar que n'assumiria el cost i el passat mes d'abril el llavors conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i el batle de Deià, Jaume Crespí, signaren un protocol entre l'Agència Balear de l'Aigua i l'Ajuntament de Deià per a la millora del subministrament d'aigua potable a la localitat, mitjançant una canonada de 9'6 quilòmetres que permetria conduir cap al poble els cabals de sa Costera.

La connexió, el projecte de la qual ja està redactat, s'havia de fer entre el dipòsit del camp de sa Mar de Sóller i Deià, travessant finques privades i per davall la carretera MA-10.

El projecte preveu la conducció de fins a 1.000 metres cúbics diaris d'aigua cap a Deià mitjançant una canonada de petit diàmetre. El batle de Deià, Jaume Crespí, assegurà que no li venia de nou que no s'hagués inclòs aquest apartat, i recordà que per això ja s'havia signat un protocol amb el Govern balear per a la seva execució. Crespí ja ha demanat una entrevista amb el president Francesc Antich per exposar-li el projecte i per veure si l'Executiu manté el compromís de dur endavant una iniciativa que solucionaria de manera definitiva les mancances hídriques que pateix Deià durant molts d'estius.

Segons el batle, «per posar remei el problema de l'aigua al nostre poble, no hi ha altra solució, sobretot a llarg termini» i recordà que «tot i que el cost de la infraestructura por parèixer molt elevat, això és perquè, per evitar un impacte important, la conducció es farà davall la carretera que va de Sóller a Deià i la via s'ha de deixar en condicions».

Finalment, Crespí recorda també que el cost de les expropiacions per a aquest transvasament serà de «zero euros», ja que l'Ajuntament ja ho va negociar i acordar amb tots els veïns afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.