algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Vint-i-cinc anys i 4 fires sense ADSL

La Fira demostra que el poble consolida el seu teixit artesanal i empresarial i manté les arrels

Vint-i-cinc anys i quatre fires després, Ariany és un municipi que encara guarda l'essència de la pagesia, l'artesania, la cultura i la gastronomia de Mallorca que altres municipis de la contrada van perdent de forma inexorable.

La IV edició de la Fira Nocturna celebrada la nit del passat dissabte evidencià que el poble manté les arrels, però també que s'ha modernitzat i compta amb un important teixit empresarial. Només un emperò: la banda ampla d'internet no arriba com cal i els joves del nucli aprofitaren la mostra per recollir signatures i reclamar-la a l'empresa de telecomunicacions de torn. És l'única cosa que, 25 anys després, encara els manté lligats al municipi del qual s'independitzaren: «El problema és que la central és a Petra i aquí no hi ha ADSL per gairebé ningú», explica el jove que recull les signatures.

Les noves generacions d'arianyers pugen forts. Els més petits i els joves despatxaven pizzes i coques per recaptar fons pels seus respectius viatges d'estudis. Els «quintos» muntaren una festa de música, bauxa i sarau i gairebé tots els veïns del poble i de totes les edats portaven orgulloses camisetes de rememoració de la Fira Nocturna.

Els carrers del centre eren plens de veïns de molts pobles de l'Illa que aprofitaren per visitar les múltiples i variades paredetes abans d'aturar-se a sopar a la mostra gastronòmica on els restaurants ses Torres i es Molí d'en Pau, oferien els seus millors plats.

No hi faltaren les autoritats: la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; el conseller d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual; el director general de Promoció Turística, Joan Sastre i el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, acompanyaren el batle, Joan Ribot i regidor d'Ariany en la visita oficial a la mostra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.