muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El Govern farà complir a bars i restaurants la llei antitabac estatal

El conseller Thomàs es reuní amb els empresaris per pactar les mesures

69106
La intenció és que hi hagi més bars i restaurants declarats 'espai sense fum'. A la imatge, el desaparegut bar Moka de Palma.

La Conselleria de Salut i Consum del Govern obligarà els bars i restaurants de les Illes al compliment de la llei estatal antitabac, perquè considera que a Balears no s'estan complint els objectius de salut pública d'aquesta legislació, arran de les decisió presa per l'anterior Executiu en el sentit de continuar aplicant, en el cas de la restauració, una llei autònomica anterior molt menys restrictiva.

El conseller Vicenç Thomàs ja ha mantingut reunions amb representants del sector de la restauració, entre els quals la CAEB, per tal d'acordar una progressiva adaptació dels bars i restaurants i pactar entre ells i l'administració les mesures que es prendran en aquest sentit. Des del Govern s'insisteix en la voluntat d'aconseguir un major compliment de la llei per protegir els drets dels no fumadors, amb «ànims de millora» i no amb una voluntat «penalitzadora».

Per una banda, es pretén donar un termini als establiments de més de cent metres quadrats perquè compleixin l'esmentada llei delimitant i separant clarament els espais per als fumadors tal com s'estableix. Des de la Conselleria s'és conscient de les dificultats i del cost econòmic que això suposa per a molts restauradors, però també que encara són molts els locals d'aquestes característiques que no respecten això.

Pel que fa als bars i restaurants que no arriben als cent metres quadrats, en el nou departament que dirigeix Vicenç Thomàs s'assegura que la decisió de l'anterior Govern de permetre que convisquin fumadors i no fumadors no és útil des del punt de vista de la salut pública.

Atès que la llei estatal deixa clar que és el propietari qui ha de decidir si al seu local es permet fumar o no, el que des de la Conselleria s'està estudiant són mesures que puguin incentivar que els propietaris de locals petits els declarin com a 'espais sense fum'.

En aquest sentit s'està treballant amb el sector de la restauració, ja que és un fet que fins ara "i la llei es va començar a aplicar el gener de l'any 2006" el 90 per cent dels bars i restaurants de les Illes Balears amb uns locals de menys de cent metres quadrats han decidit que s'hi pugui fumar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.