cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Son Güells acollirà una població de més d'un milenar de persones

Aquest nou nucli farà créixer Palma gairebé fins a Son Llàtzer

Una nova barriada neix a Palma, en el solar de l'antiga possessió de Son Güells, als terrenys que es troben entre la via de cintura i l'hospital de Son Llàtzer.

La promotora espanyola Reyal Urbis hi té projectades tres promocions diferents que, totes plegades, sumen un total de fins a 337 habitatges. Això farà que la població de la nova barriada superi el milenar d'habitants.

Per afegitó, l'empresa promotora ha canviat el nom genuí de Son Güells pel de Las Aspas, La Veleta i La Mola. Aquesta nova toponímia tan molinera fa referència al molí de treure aigua de l'antiga finca que ocupava aquest bocí del prat de Sant Jordi.

I és que Reyal Urbis s'ha cuidat d'esbucar les antigues cases. Només ha deixat el molí, perquè totes aquestes estructures estan protegides pel Consell, ja que són una relíquia etnogràfica del passat.

L'esmentat molí és més nou que mai. L'han restaurat i li han pintat les antenes de color blanc-i-blau, talment com el feren ara deu fer un segle.

De tota manera, el molí just pot rodar, però no treure aigua perquè li han esbucat el safareig que tenia devora. Son Güells ja no serà mai més rural.

Cadascuna de les promocions inclou a l'interior de la illeta zones d'oci per a la nova vida comunitària. Tenen piscina, jardins i fins i tot, engronsadores per als infants.

L'empresa també s'ha encarregat de fer els carrers i les voravies d'aquesta nova barriada. Hi han sembrat arbres i hi han instal·lat fanals.
Hi ha hagut una cosa, però, que no han tingut en compte. Cap d'aquestes noves promocions no inclouen locals comercials als baixos. Resultat final: una barriada de més de mil veïnats sense cap forn, sense cap botiga, sense cap apotecaria, sense cap estanc on comprar el diari, sense cap escola per a una població suposadament jove i en edat de procrear, sense cap cafè on fer petar la xerrada, sense res més que no sigui l'asfalt amb què han omplert els carrers.

La promotora, però, arribà a un acord amb l'anterior equip de Govern municipal, el de Catalina Cirer. A canvi de construir aquesta gran urbanització, condicionaria una gran zona com a espai lliure públic, on precisament es troba el molí. Quan les obres estiguin llestes, els carrers i aquesta plaça seran rebuts per l'Ajuntament.

De moment, Reyal Urbis, hi té les seves oficines prefabricades de vendes. També hi tenen alguns habitatges de mostra, també prefabricats, perquè aquells que vulguin comprar-hi un pis abans que estiguin acabats puguin veure una simulació de com seran. N'hi ha un de blanc, un de beix i un de color de rosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.