cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

La costa és de tots! posarà músca a la reivindicació

La mobilització d'enguany a la platja de sa Marjal pel dret de pas tindrà un caràcter festiu

La plataforma La costa és de tots! convocà ahir el Festival de cançó de sa Marjal 2007 a la Costa dels Pins (Son Servera) per al proper dia 25 d'agost a l'horabaixa. Així, les mobilitzacions que els darrers anys han unit centenars de persones al voltant de la piscina del director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, adquiriran enguany un nou format. La plataforma, que aglutina desenes d'entitats, ha optat per posar encara més èmfasi en el toc lúdic i desenfadat de la protesta respecte de les mobilitzacions d'altres anys, que ja s'han convertit en un 'clàssic' estiuenc. Una nova manera de protestar que, segons creuen, farà front a la criminalització d'El Mundo.

Al concurs es poden presentar grups i cantautors, amateurs o professionals, de qualsevol estil de música i amb tot tipus d'instruments, sempre que estiguin sensibilitzats amb la causa que ha de ser motiu de la cançó: la reivindicació de la zona pública marítima i terrestre de Mallorca.

Durant els propers vint dies es poden enviar les lletres i maquetes a cancodelapiscina@hotmail.com. Al festival intervindran alguns dels grups seleccionats, que podran presentar la seva cançó, i d'altres grups de música professionals que s'aniran coneixent durant l'agost.

El toc d'humor està assegurat. El guanyador del concurs s'endurà un premi de mil euros, i els que quedin en segona i tercera posició optaran a un equip de bany complet (calçons, ulleres i aletes) i a un exemplar de la revista El Jueves "«si pot ser, la bona», asseguren", a banda d'una abraçada d'encara no se sap qui.

Segons informà Jaume Sastre, del Lobby per la Independència, ahir es féu arribar una nota a la Delegació del Govern per informar que dissabte 25 horabaixa hi haurà una berenada familiar a la platja de sa Marjal. Segons explicà, han demanat a la Delegació que no autoritzi cap contramanifestació per al mateix dia a la mateixa hora. «Si algú vol reivindicar el dret de privatitzar l'espai públic és lliure de fer-ho el dia abans o el dia després al mateix lloc o a un altre indret», etzibà una de les representants de la plataforma.

Els convocants també insistiren ahir a recordar la necessitat d'estendre la lluita de la piscina no només al conjunt d'espais maritimoterrestres que no es respecten, sinó a tots els camins de la costa i de l'interior que s'han privatitzat a l'Illa. «És un problema de Mallorca que afecta multitud d'indrets i de zones de pas públic», diuen. Ahir en recordaren diferents exemples, com el del bosc de Can Tàpera, però sobretot insistiren en una idea: «El cas de la piscina és només un símbol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.