algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP demana una auditoria per aclarir els comptes del Consell

Vol aclariments sobre els comptes de la tele i despeses de protocol

El PP balear ha demanat que es realitzi una auditoria econòmica per conèixer l'estat dels comptes del Consell de Mallorca, que inclogui el pressupost de la Televisió de Mallorca i les despeses de protocol de l'expresidenta insular, Maria Antònia Munar; i que aclareixi també la raó de l'elevat endeutament que ha deixat l'anterior Govern liderat per UM en la institució mallorquina.

Així ho va demanar ahir el diputat autonòmic i expresident de s'Institut, Antoni Serra, que va comparèixer en roda de premsa juntament amb el portaveu adjunt al Consell de Mallorca, Fernando Rubio.

Ambdós volgueren així «trencar el seu silenci» després de les crítiques dirigides als populars per la presidenta del Consell, Francina Armengol, i de la seva antecessora en el càrrec, que assenyalen que el Partit Popular va provocar un dèficit de 20 milions d'euros en el departament que gestionava els serveis socials.

Endeutament  

Després de «negar rotundament» aquest extrem, pel fet que s'Institut «no tenia responsabilitat de gestió d'Hisenda», Antoni Serra va demanar aclariments sobre els motius que provocaren que el Consell augmentàs un 30 per cent el seu endeutament l'any 2007, que passà de 20 a 27 milions d'euros, coincidint precisament amb la reducció del pressupost de la institució insular d'un 3 per cent.

Així mateix, el diputat del Partit Popular es demanà per quines raons s'incrementà el pressupost de la Televisió de Mallorca, que passà de 6'5 milions d'euros a 10'5 milions d'euros en el present exercici, durant un any electoral. Cosa que a parer seu fa pensar que l'equip de govern «preferia destinar més doblers a altres qüestions que li eren més rendibles econòmicament», que no a la gestió dels serveis socials de Mallorca.

Una situació que contrasta amb la reducció del pressupost que es destinà a s'Institut el 2007, que es va reduir un 9 per cent, el triple que en altres departaments del Consell. Així, l'aportació d'UM va passar de 26'3 milions d'euros el 2006 a 23'9 milions d'euros per enguany.

Amb tot, el grup parlamentari popular reclama una auditoria que revisi els comptes i que en faci públics els resultats «en la seva totalitat i no tan sols de manera parcial, tal com fa actualment el PSIB-PSOE, que únicament es refereix als comptes relatius a s'Institut, la qual cosa demostra seu «poca imparcialitat», va postil·lar Antoni Serra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.