lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

L'onada de calor frega les Balears i el Govern activa un pla preventiu

L'onada de calor frega les Balears i el Govern activa un pla preventiu

A. AGÚERA. Palma. Sembla que enguany el mes d'agost vol entrar amb força. Almenys així es manifesta en un important nombre de regions del centre i el sud de la Península, i a les illes orientals de l'arxipèlag canari. Per sort, sembla que aquesta vegada la bossa d'aire calent provinent del continent africà passarà només fregant la nostra comunitat, i concentrarà els seus efectes en la part peninsular. Fonts de la delegació balear del Centre Meteorològic confirmaren ahir que no es preveu cap tipus de situació alarmant, i asseguraren que les temperatures extremes que es registraran aquests dies en alguns punts de l'Estat no arribaran al nostre territori.

S'espera que Mallorca registri les temperatures més elevades de la Comunitat durant els propers dies. Tot i això, es preveu que aquestes se situïn just entorn dels 30 graus, tot i que en zones d'interior com sa Pobla podrien acostar-se més als 35. La gent de les Balears pot estar satisfeta d'aquests registres, perque l'àrea mediterrània peninsular al sud de la província de Castelló ja inclou l'estat d'alerta groc. La situació més preocupant es viu a les zones d'interior d'Andalusia i Castella-la Manxa, on els termòmetres podrien arribar a superar d'un parell de graus els 40. En aquestes zones, on s'esperen els índexs més extrems, s'ha decretat el nivell d'alerta taronja.

Tot i que la situació no és preocupant, el Govern autonòmic ha pres ja algunes mesures preventives. Concretament, la Conselleria de Salut i Consum ha elaborat un pla d'emergència preparat per al cas que la situació s'agreujàs d'aquí al final de la temporada estiuenca. Consisteix en una comisió de seguiment que es posarà en marxa si resulta necessari un conjunt d'accions, com la d'un servei d'informació que vigili de prop l'evolució de les temperatures, o la coordinació dels recursos sanitaris i socials per afrontar les emergències que puguin sorgir.

La Delegació del Govern central també formarà part d'aquest operatiu, amb vista a estalviar riscs relacionants amb la calor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.