algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

La Justícia alemanya ordena repetir el judici pel crim d'Stefie a s'Arenal

Thorsten fou condemnat en infiltrar la policia un agent a la seva cel·la

La Justícia alemanya va ordenar ahir que es repeteixi el judici pel crim d'Stefie, l'adolescent d'aquell país que va desaparèixer a s'Arenal i va aparèixer mesos després morta a una finca del terme de Llucmajor, amb símptomes d'haver estat assassinada. El tribunal havia condemnat Thorsten T. a nou anys de presó per un delicte d'homicidi, en considerar que l'acusat alemany la va drogar amb cloroform, presumptament amb intencions sexuals. Tanmateix, va ser un policia alemany infiltrat a la cel·la de Thorsten el que va aconseguir engegar-li una confessió dels fets. L'alemany sempre va negar davant de les autoritats del seu país que ell hagués matat Stefie i quan va reconèixer la mort de l'adolescent ho va fer pensant que li confessava el seu secret a un pres comú, que en realitat era un policia.

La defensa va utilitzar aquesta maniobra policíaca per presentar un recurs, ja que consideraven que el relat de Thorsten s'havia obtingut per mètodes il·legals. Durant tots aquests mesos el tribunal ha estat deliberant i ahir va arribar a la conclusió que no es podia admetre la prova que va aconseguir el pres infiltrat, per la qual cosa ha ordenat que es repeteixi el judici.

Paradoxalment, la notícia no va ser acollida ahir amb sorpresa pels investigadors que van participar en la recerca de Stefie a Mallorca. De fet, els agents pensaven que la pena de nou anys de presó per a Thorsten era insuficient i creuen que ara, al revés del que pensa la defensa de l'acusat, podria veure's augmentada aquesta pena. De fet, si quedàs demostrat que l'alemany va cometre un assassinat i no un homicidi, Thorsten compliria cadena perpètua i ja no sortiria de presó.

Stefanie Rüggeberg vivia amb la seva mare i el seu germà a un pis a s'Arenal i a la nit del 31 de juliol de 2002 va desaparèixer, després d'acudir a una festa. Tots pensaven que havia estat raptada, però l'adolescent va arribar a casa seva, on només hi havia Thorsten, un home a qui la seva mare llogava una de les habitacions. Segons l'acusat, la va colpejar i ella va morir en colpejar-se el clatell.

Els investigadors mai no han cregut aquesta versió i sostenen que el condemnat la va drogar amb cloroform per després violar-la i matar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.