algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Calvo assegura a la plataforma que, a la fi, hi haurà parc i es dirà «de les Vies»

El projecte que transformarà Jacint Verdaguer en zona verda es triarà mitjançant un concurs

El carrer de Jacint Verdaguer serà transformat, finalment, en una zona verda, segons féu saber ahir la batlessa Aina Calvo als membres de la plataforma pel Parc de les Vies. Aquesta decisió arriba després de tres anys de mobilitzacions per part de les diferents entitats veïnals, durant els quals denunciaren l'incompliment electoral de l'anterior equip de Govern del PP de construir un corredor verd sobre l'espai resultant de soterrar les vies del tren.

«A la fi tendrem parc, i es dirà "Parc de les Vies"!», deia ahir emocionada Àngels Fermoselle, portaveu de la plataforma, quan sortí de la reunió que mantingué amb la batlessa, Aina Calvo; Andreu Alcover, regidor d'Hisenda; Joaquín Rodríguez, regidor de Mobilitat; Eberhard Grosske, regidor de Benestar Social i Cristina Cerdó, primera tinent de batle. El proper mes d'agost es constituirà una comissió de seguiment formada per representants de l'Ajuntament, de la plataforma, del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears i del GOB. Aquest grup serà l'encarregat de fer el seguiment dels projectes que es presentaran al concurs, que es convocarà per al mes de setembre, per refer el carrer de Jacint Verdaguer i convertir-lo en una zona verda.

De fet, ja fa mesos que la plataforma féu una gran tasca divulgativa donant a conèixer que el Jacint Verdaguer es podia transformar «amb un pressupost relativament reduït». «Durant les mobilitzacions n'hi hagué molts que ens qualificaren de bojos! "Això que voleu és una lluita fracassada!", ens deien. Però nosaltres hi seguirem creient i, finalment, ho hem aconseguit!», no es cansava de repetir ahir Fermoselle.

La batlessa també assegurà ahir davant els membres de la plataforma que el futur parc es dirà «de les Vies». Pels membres del col·lectiu, això significà una «gran passa»,perquè d'aquesta manera «es reconeix el passat ferroviari d'aquest espai que a patir d'ara tindrà una altra funció: comunicarà el centre de Palma amb l'extraradi de la ciutat a través d'un corredor verd». Cal recordar que, de moment, les obres del darrer tram del carrer, que havien d'ajuntar-lo amb l'autopista d'Inca, romanien paralitzades. Aquesta decisió suposarà que aquesta via no esdevengui una altra vàlvula d'entrada de la part forana a la ciutat, sinó un parc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.