algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Hisenda signa un acord per lluitar contra el frau en el xàrter nàutic

Es compromet amb aquest sector a estudiar una fiscalitat pròpia

La Federació Espanyola de Lloguer de Xàrter Nàutic i l'Agència Tributària han arribat a un acord de col·laboració per combatre el frau fiscal i l'intrusisme en el sector. El conveni estableix que des de la Federació informaran tots els associats de les seves obligacions fiscals i, alhora, enviaran a Hisenda les dades d'aquelles empreses que actuen fora de la legalitat.

D'altra banda, l'Agència Tributària es compromet a estudiar una fiscalitat pròpia per al sector, que assumeixi la realitat i les pecularitats del lloguer d'embarcacions, que ara es regeix pel mateix sistema fiscal que el lloguer de qualsevol vehicle. El delegat de l'Agència a les Balears, Raúl Burillo, i la presidenta de la federació, Cristina Sastre, explicaren ahir els continguts d'aquest «acord d'entesa». Una figura jurídica innovadora que també implica que el lloguer d'embarcacions nàutiques inclogui un codi ètic i de bones pràctiques.

El frau més habitual detectat per Hisenda és en l'IVA i en l'exempció de l'impost especial que s'aplica a determinats mitjans de transport quan s'utilitzen per al lloguer, i que no es pot aplicar si es fa un ús privat del vehicle en qüestió. A més, Sastre afirmà que hi ha vaixells amb bandera no espanyola que realitzen la seva activitat a les Balears sense tributar aquí, cosa que ells anomenen «pirateria», i que suposa una competència deslleial per a la resta.

En l'actualitat, la federació té a les Illes entre 40 i 60 empreses dedicades al lloguer d'embarcacions, que gestionen entre 600 i 1.000 vaixells, segons informà Sastre. Puntualitzà que aquestes són dades difícils de concretar, atesa la compexitat del sector, i que des de la Cambra de Comerç en preparen un estudi més complet. En l'àmbit estatal, són prop de 80 companyies i devers 1.200 vaixells. Sastre destacà que és un sector a l'alça i un dinamitzador dels ports de les Illes i de l'economia, ja que du turisme de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.