nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

L'hospital no té cap pla d'evacuació en cas que es produeixi un incendi

Inspecció de Treball detecta deficiències en matèria de seguretat i salut laboral

80154

L'hospital de Manacor no compta amb protocols per actuar en matèria de seguretat i salut laboral.

Inspecció de Treball i Seguretat Social de Balears ha requerit a la Fundació Hospital de Manacor l'elaboració d'un pla per actuar en cas d'incendi. Els treballadors del centre desconeixen el protocol a seguir en el cas que s'origini un incendi en el centre i iniciar l'evacuació de malalts. El sindicat UGT va fer públic ahir el requeriment de Treball, i posà de manifest les greus deficiències de l'hospital en matèria de seguretat i salut laboral. De fet, demana la cessació immediata de l'equip directiu de l'hospital de Manacor, encapçalat per Antoni Mesquida.

Miguel Àngel Romero, secretari d'acció sindical, Miquel Herranz, secretari de sector de salut i Jaume Bergas, tècnic del gabinet de salut laboral d'UGT, van denunciar ahir l'acomiadament improcedent d'una treballadora que va ser contractada precisament per estudiar la situació de l'hospital en matèria de prevenció. La tècnica, al costat d'una altra companya, va elaborar un informe amb les condicions de treball i l'incompliment de la Llei de Prevenció de Riscs Laborals i, l'endemà d'haver-lo presentat al gerent de la fundació, li va ser obert un expedient disciplinari. Els fets van ocórrer el desembre de 2006 i, el gener de 2007, les dues tècniques van denunciar davant d'Inspecció de Treball «la fustigació psicològica en el desenvolupament de les seves funcions professionals», com també les deficiències detectades en l'organització de la prevenció. Mesos més tard, la Fundació Hospital de Manacor va reconèixer, fins i tot, que l'acomiadament era improcedent, però va preferir indemnitzar la treballadora «amb diners públics».

La Inspecció de Treball ha corroborat, ara, que tots els fets denunciats per les treballadores són certs. En l'hospital, no hi ha un pla d'autoprotecció redactat, no existeixen procediments ni definició de funcions i responsabilitats, es manca de supervisió de la tasca preventiva, no existeixen protocols d'actuació ni seguiment de l'activitat preventiva, no s'han avaluat la totalitat de llocs i llocs de treball, tampoc no hi ha vigilància de la salut al personal de nou ingrés i «es manté una actitud de comunicació hostil i sense ètica, produint així una posició d'indefensió i desemparament».

L'hospital té fins al 16 d'octubre per presentar la documentació a Inspecció de Treball i si no ho fa se li obrirà un expedient sancionador. Segons els membres d'UGT, de totes les irregularitats la més greu és no tenir un pla d'actuació en cas d'incendi, «ja que afecta els malalts». Segons el seu parer, encara que és probable la destitució dels directius pels canvis polítics, és necessari que se sàpiga la seva manera d'actuar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.