cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

El Consell demanarà al Govern ajut econòmic per arribar a final d'any

El forat de 20 milions a s'Institut obliga a reajustar el pressupost

El Consell de Mallorca demanarà al Govern un ajut econòmic extraordinari per poder arribar a final d'any, després que s'hagi vist obligat a fer ajusts amb el pressupost insular d'enguany per poder tapar el forat de 20 milions d'euros que s'ha trobat a l'Institut de Serveis Socials "s'Institut", gestionat durant l'anterior mandat pel PP.

La presidenta insular, Francina Armengol, demanarà per aquest agost una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, amb l'objectiu d'aconseguir una injecció econòmica que millori la situació de la institució, on no perilla el pagament de les nòmines dels treballadors de la casa.

Una de les possibilitats que estudia l'Executiu insular és que el Gabinet autonòmic revisi el valor de les competències que ja li ha transferit perquè, segons les primeres estimacions fetes pel nou equip, algunes d'aquestes matèries són «deficitàries» per a la institució insular. La revisió de la dotació econòmica per aquestes transferències permetria millorar el finançament del Consell.

La conselleria insular d'Hisenda està fent avaluació exhaustiva del cost real de cada una de les competències que ha rebut del Govern i ja ha detectat que, almenys en tres casos, són deficitàries. Concretament, les competències de carreteres, menors i benestar social foren valorades en el seu moment per sota del seu cost i, per tant, la institució gasta en aquestes àrees més del que rep del Govern.

Un pic analitzat cada departament, es pretén obrir una negociació per ajustar la dotació al cost efectiu. El dèficit de s'Institut s'explicaria, només en part, per aquesta qüestió perquè, segons els actuals governants, també hi ha un component de deficient gestió econòmica de l'organisme.

Amb tot, aquesta no serà l'única via per intentar millorar els ingressos de la institució, molt condicionats per les transferències que rep de les altres administracions. Una altra opció que es planteja per poder actuar és la d'incrementar l'endeutament, però aquesta possibilitat té moltes limitacions en la institució insular, on el deute només està permés quan és per invertir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.