nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El tribunal sanciona Cort per impedir fa 10 anys el trasllat privat de difunts

La resolució afegeix que prohibí l'entrada al cementeri a empreses no municipals

Després de més de 10 anys, el Tribunal de Defensa de la Competència (TDC) donà ahir la raó a l'Associació d'Agències Funeràries (AFIBA) per haver impedit l'entrada al cementeri a funeràries sense autorització municipal del Conistori i prohibir el transport de difunts cap a altres pobles a empreses que no eren de la titularitat municipal.

El tribunal ha acabat admetent a tràmit la denúncia i ha incoat l'expedient sancionador contra l'Ajuntament de Palma, l'Empresa Funerària Municipal (EFMSA) i l'Ajuntament de Sóller per «haver comès pràctiques prohibides per la Llei de Defensa de la Competència». Així, segons els apartats 1 i 4 d'aquesta normativa, els dos ajuntaments i EFMSA «hauran de respondre davant l'aplicació de conductes restrictives». En el cas de l'Ajuntament de Sóller la denúncia s'efectuà després de la creació d'una empresa municipal de serveis funeraris que impedí l'activitat de l'empresa privada que ja existia, Lloret Ortega, Serveis de Pompes Fúnebres de Sóller, S.L, que requereix de sòl funerari per instal·lar el seu tanatori, ocupat per aquesta empresa municipal.

Així mateix, i segons el president d'AFIBA, Onofre Garcia, EFMSA, que és part gestora de Bon Sose (juntament amb els Conistoris de Palma i Marratxí) haurà de donar comptes a les «trabes» i «impediments» que es posen a l'entrada de les instal·lacions del cementeri de difunts traslladats per l'empresa Lloret Ortega.

En aquest sentit, Garcia es mostrà «satisfet» davant aquesta resolució del tribunal de defensa atès que «just passen com a expedients sancionadors una de cada dos mil denúncies». Afegí que: «dúiem uns deu anys amb contenciosos i recursos, lluitant per aconseguir que se'ns reconeguin els nostres drets i aquesta resolució és molt important per a totes les empreses funeràries de Mallorca», expressà.

Segons sentencià el tribunal contra aquesta providència no hi ha possibilitat d'interposar cap recurs. La denúncia l'efectuà el president d'AFIBA i Carlos Pérez en representació de Lloret Ortega per suposades «pràctiques restrictives» de les competències que podrien estar prohibides per l'article 6 de la llei 16/1998 de Defensa de la Competència (LDC). Per part de l'Ajuntament, per impedir l'entrada al cementeri de Palma i impedir també el transport de cadàvers des de Pal,a cap a altres poblacions mallorquines.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.