algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Un conductor begut provoca dues morts a l'autopista d'Inca

Originà que un camió travessàs la mitjana i impactàs contra el cotxe de dues joves

102384
Les restes gairebé irrecognoscibles del Fiat Punto apareixen en un primer pla. Darrere, el camió formigonera que envaí la mitjana. | M.M.

Dues dones, de 36 i 27 anys, moriren ahir esclafades per un camió que travessà la mitjana després de ser envestit per un conductor begut. Les dues víctimes mortals foren identificades com Ana María Baque Castro i Vanesa Pérez Pérez.

Les dues joves palmesanes circulaven en un Fiat Punto en direcció a Inca i a les 11.33 hores eren a punt d'arribar-hi. El destí, en forma de camió formigonera, es creuà en el seu camí. Just a l'altre costat de l'autopista, en direcció a Palma, un home de 43 anys, José Àngel D.T., conduïa un potent tot terreny Mercedes ML 230, amb matrícula 8427-DFK. L'home, que triplicà la taxa màxima d'alcohol permesa, colpejà la part posterior del camió formigonera que el precedia.

El vehicle pesant, conduït per David S.J.N., de 23 anys, perdé el control a causa de l'escomesa i travessà la mitjana de l'autopista. A continuació envaí el carril contrari i aixafà el turisme d'Ana María i Vanesa. Les dues dones moriren a l'acte. El camió bolcà i el xofer sofrí lesions de caràcter greu. Qui va tenir més sort va ser, paradoxalment, el conductor que provocà l'accident, que en sortí il·lès.

El caos s'apropià d'aquest tram de l'autopista d'Inca i les retencions foren tremendes, de fins a tres quilòmetres i mig en direcció a Inca. El centre d'emergències de l'112 coordinà el dispositiu d'auxili i quan les ambulàncies del 061 arribaren a aquest tram de l'autopista es trobaren amb un drama en el Fiat Punto: les dues dones estaven destrossades, inerts, i no es podia fer res per elles.

El camioner, per la seva part, estava severament lesionat i fou immobilitzat sobre una llitera. El seu estat anímic també era preocupant, sobretot quan descobrí que les dues al·lotes havien mort. L'112 envià un psicòleg al quilòmetre 24-300 per atendre els familiars de les dues víctimes mortals, que havien estat informats de la tragèdia i s'havien desplaçat fins al lloc. El subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil, amb el suport de la Policia Local, regulà la circulació, mentre un helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobrevolava l'autopista.

L'aparell, que durant l'estiu és a Mallorca, aterrà en una finca veïna per si era necessari que els sanitaris actuassin d'urgència. Lamentablement, ja no hi havia res a fer per Ana María i Vanesa.

Fa dues setmanes una altra família va quedar destrossada a l'autopista d'Inca en travessar un cotxe la mitjana. L'home morí, la seva dona sofrí la secció de la medul·la espinal i la seva filla quedà en estat crític. Un altre fill i la padrina sofriren lesions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.