algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Lladó serà a l'audiència amb el rei i diu que tothom és «benvingut» a Mallorca

Armengol acusa el PP de fer «demagògia» amb l'escrit de les Joventuts Republicanes

J. TORRES. Palma.
El conseller d'Interior del Consell de Mallorca, el republicà Joan Lladó, anuncià ahir que acudirà amb la resta de membres de l'executiu insular a l'audiència amb el rei prevista per dijous a l'Almudaina. Lladó, que és a la vegada president d'Esquerra Republicana a les Illes, deixà clar que «a Mallorca és benvingut tothom» perquè «la fraternitat és un pilar del republicanisme».

D'aquesta manera, abans que s'iniciàs el primer ple del nou Consell, Lladó marcava distàncies respecte del comunicat emès la setmana passada per l'organització juvenil d'Esquerra "JERC", en el qual es demanava a les autoritats de les Balears que «no continuïn la política de vassallatge i sotmetiment a la família reial», a la qual recomanaren que si no se sent a gust a les Illes cerqui un altre lloc d'estiueig.

L'aclariment que va fer Lladó als passadissos de la institució no impedí que el PP aprofitàs el ple per llançar un primer retret al Govern. El portaveu popular, Jaume Font, demanà a la presidenta, Francina Armengol, que «controli la incontinència verbal» de Lladó i assegurà que les declaracions de les Joventuts d'Esquerra, que ell atribuí al conseller, «son ofensives» i no ajuden a la principal font d'ingressos de les Illes, el turisme. A més, trobà un «ridícul espantós» que, després, el Consell hagués demanat una audiència amb el rei per «retractar-se'n».

La presidenta Armengol acusà al PP de fer un «ús demagògic» del comunicat de les Joventuts Republicanes i deixà clar que l'audiència amb el rei s'havia demanat abans que aquest es fes públic. D'altra banda, recalcà que el Consell està «molt content» que la Casa Reial passi les vacances a Mallorca i té ben present què representa la seva presència per al turisme. Finalment, afirmà que cap conseller insular no ha fet declaracions contràries a la Casa Reial i defensà que Esquerra, tot i ser un partit republicà, «respecta la democràcia i les regles del joc que ens hem donat».

Lladó, que no parlà en el ple però sí als passadissos del Consell, informà que el seu partit ha interposat demandes contra el diari El Mundo per «falsedats». Segons el conseller, «no és contradictori estar al Govern i ser republicà. Som demòcrates. Acceptam les regles del joc, però no renunciam a canviar-les». Afegí que «com a republicans, aspiram i treballarem perquè un dia els qui vénen a l'Illa ho facin amb els mateixos drets i deures», i sentencià que dijous «el rei rebrà un republicà i d'això se'n diu democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.