nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Madrid suspèn la cita Antich-De la Vega perquè abans es vegi amb ZP

El president espanyol es reunirà amb el balear dia 2 d'agost a Palma

Madrid va suspendre a darrera hora d'ahir l'entrevista prevista per a avui entre la vicepresidenta del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, i el president del Govern balear, el també socialista Francesc Antich, en la qual s'havia de produir una primera presa de contactes per agilitar la millora del finançament prevista en el nou Estatut d'Autonomia.

La suspensió de la reunió s'explica, segons un comunicat de l'Executiu autonòmic, perquè el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat conèixer ell, personalment i de primera mà, els problemes i les demandes del Govern de les Illes Balears a l'Executiu central.

Antich es reunirà amb Rodríguez Zapatero el proper dia dos d'agost a Palma, aprofitant la seva presència per participar en el primer despatx d'estiu amb el rei a Marivent. En aquesta trobada es farà una primera anàlisi de la situació de les Balears i serà posteriorment, a final del mes d'agost o a principi de setembre, quan es farà una segona reunió de treball al palau de la Moncloa en la qual es plantejaran un seguit de peticions del Govern de les Illes Balears.

Segons recordà ahir l'Executiu autonòmic, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha manifestat la seva voluntat de conèixer directament la situació de totes les comunitats amb una entrevista personal amb els presidents dels nous executius.

Antich tenia previst desplaçar-se avui a Madrid per mantenir una reunió de feina al palau de la Moncloa amb la vicepresidenta De la Vega, en la qual s'havia de començar a tractar la qüestió del finançament a partir del desenvolupament de l'Estatut. La intenció del nou Govern és obtenir inversions a través de convenis, de tal manera que el fort endeutament autonòmic no freni les actuacions en infraestructures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.