nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'Ateneu Gabriel Buades vol que el Govern prohibeixi el correbou

La vedellada de les festes inclou per primer cop aquesta modalitat

L'Ateneu Gabriel Buades ja ha sol·licitat a la Conselleria d'Interior, a la Conselleria d'Agricultura i a Delegació del Govern que prohibeixi la vedellada amb correbou que l'Ajuntament d'Inca ha organitzat amb motiu de les festes de Sant Abdó i Sant Senén i que ha de celebrar-se aquest pròxim dissabte a la plaça de braus.

L'any passat ja va tenir lloc a Inca una vedellada, però en aquesta ocasió s'ha afegit la modalitat de correbou, encara que aquesta es durà a terme dins el recinte de la mateixa plaça i no als carrers adjacents. La vedellada amb correbou és un dels plats forts d'aquestes festes patronals i fou presentada la setmana passada per l'edil de Festes, José Pastor, com la principal novetat d'enguany.

L'Ateneu sosté que la vedellada amb corrrebou no compleix amb la Llei 1/92 de protecció animal, que prohibeix espectacles amb animals a excepció d'aquells que tenen més de cent anys d'història, com són les corregudes de toros o el tir al colomí.

L'Ateneu vol a més que el Govern «exigeixi a l'Ajuntament, com a promotor, i a l'empresa organitzadora que no promoguin ni tampoc subvencionin aquest tipus d'espectacles».

Així mateix, aquest col·lectiu demana que enguany es prohibeixi l'entrada a la plaça de menors de 16 anys per veure la cursa de toros que té lloc diumenge i que és l'acte que concentra més persones de les festes. «L'any passat els organitzadors argumentaren que les entrades s'havien venudes i per això enguany ens hem avançat, perquè s'expliciti públicament que els menors no poden entrar a la plaça», diuen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.