cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

L'edifici de Ca sa Madona començarà a reformar-se el pròxim mes d'octubre

Les obres tenen un pressupost de 648.000 euros i és l'actuació més ambiciosa de l'Ajuntament

Un dels projectes més ambiciosos de l'equip de govern de l'Ajuntament de Consell (PSOE, UM, Independents de Consell i PSM), la remodelació integral de l'edifici de la seu central de l'associació de Gent Gran més conegut com «Ca sa Madona»», començarà a executar-se durant el proper mes d'octubre.

L'actual batle de la localitat, el socialista Andreu Isern, explicà que «les obres que es duran a terme consistiran a executar la reforma de tot l'edifici i costaran uns 648.000 euros».

Les actuacions consistiran en millorar el gran edifici que consta de planta baixa, primer pis i sostre i a eliminar el gran nombre de barreres arquitectòniques que es troben a Ca sa Madona. Cal recordar que l'edifici és la seu de la Gent Gran i el gran nombre de barreres arquitectòniques, a vegades, dificulta l'accés als usuaris a algunes àrees, per aquesta raó està previst instal·lar un ascensor.

D'altra banda també se solucionarà el problema de la humitat de la casa antiga, es reforçarà l'estructura de la casa i s'instal·larà un sistema de calefacció a tot l'edifici.

A més, també es farà una distribució més funcional que l'actual per tal de donar més facilitats als membres de l'Associació de Gent Gran de Consell. Així, es construiran sales més àmplies que seran espais convertibles per realitzar diferents activitats a un mateix espai. Es faran banys en condicions i una cuina nova per poder cobrir totes les necessitats de l'associació de Gent Gran.

Mentre s'executen les obres de Ca sa Madona, l'Ajuntament de la localitat de Consell també condicionarà una zona ajardinada que s'ubica entre el centre de dia i l'edifici de la Gent Gran. El batle de la localitat explicà que «aquest espai, tot i que estarà obert a tot el poble, es farà per un ús comú de la gent gran. Per la seva ubicació serà un espai idoni per poder sortir a defora dels edificis», explicà el batle que continuà dient que «per tal de dur a terme aquesta zona ens hem assessorat pel Jardí Botànic de Sóller».

Mentre durin les obres de remodelació de la seu central de l'associació de Gent Gran de Consell, l'Ajuntament els cedirà l'edifici de Ca ses Monges per tal que puguin continuar realitzant les seves activitats o reunions.

Andreu Isern digué que «l'Ajuntament adquirí l'edifici de Ca ses Monges per destinar-lo a l'escoleta de 0 a 3 anys. Però ara s'estan fent les obres del nou edifici de l'escoleta infantil que s'ubicarà al costat del Col·legi Públic Bartomeu Ordines, pel que Ca ses Monges quedarà buit».

Està previst que les obres de la nova escoleta acabin durant el proper mes de febrer i una vegada es traslladin els escolars al nou centre escolar, l'associació de la Gent Gran de Consell podrà utilitzar les dependències de l'edifici municipal mentre s'executen les obres de millora de l'edifici de Ca sa Madona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.