algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

La Sala nomenarà 25 assessors que no tendran remuneració econòmica

El batle apel·la a la «simpatia» i a la «participació» per aconseguir-ho

El ple de l'Ajuntament de Porreres aprovarà en la sessió de dilluns vinent el nomenament de 25 nous assessors per a les diferents àrees municipals que no seran places remunerades.

L'equip de govern d'Unió Mallorquina comandat pel batle, Bernat Bauçà, ha aconseguit involucrar en el seu projecte les 25 persones que ocuparan els «càrrecs» de manera completament voluntària i sense cobrar. De fet, en el nomenament hi constarà que són «assessors amb responsabilitats sobre àrees sense remunerar».

Bauçà apunta que el tràmit del nomenament es du a terme amb l'objectiu que els assessors «siguin la mà dreta dels regidors o del batle i que se sentin amb autoritat a l'hora de prendre una decisió i que se'ls faci cas».

El batle va destacar que aquesta iniciativa sorgeix arran del gran nombre de persones disposades a treballar pel poble. «Sempre hem cregut en la participació ciutadana i en les portes obertes i com que som un Ajuntament amb pocs diners, no podem pagar un sou com en altres municipis i hem de cercar la col·laboració per simpatia i ganes de treballar».

Alguns dels assessors són gent amb experiència com exregidors d'UM, persones que en els passats comicis es van presentar en les llistes del partit o voluntaris independents amb «iniciatives, idees i molta il·lusió per treballar pel poble». Malgrat que de moment hi ha 25 assessors, Bauçà espera tenir-ne devers 50 d'aquí a un temps.

Les àrees o assessories han estat creades d'acord amb el perfil de la persona que durà a terme les tasques, ja sigui per motius professionals, aficions o interès per participar i col·laborar amb l'Ajuntament de Porreres. Alguns dels noms i àrees destacades són: Joan Mayol (coordinador general), Rafel Picornell (conservació del patrimoni), l'exregidora Margalida Rosselló (museu i Fons Artístic) o Marta Nicolau (publicacions).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.