muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

El ple aprova l'adhesió del municipi a l'Agenda Local 21 per a la sostenibilitat

Era l'únic municipi que havia rebutjat el protocol encaminat a millorar la qualitat de vida

96310
Imatge del ple celebrat ahir a l'Ajuntament d'Andratx. | M.T.

El ple de l'Ajuntament d'Andratx reunit ahir en sessió extraordinària aprovà per unanimitat l'adhesió del municipi a l'Agenda Lo-cal 21, protocol encaminat a establir uns objectius ambientals, econòmics i socials "tangibles i periòdicament avaluables" per aconseguir la sostenibilitat del municipi i millor qualitat de vida dels seus ciutadans.

No obstant això, la importància d'aquest acord plenari no rau tant en la unanimitat assolida a l'hora de secundar-lo, com en el fet que Andratx era fins ahir l'únic municipi de l'Illa que havia rebutjat subscriure els compromisos d'índole social, econòmica i, sobretot, mediambiental que comporta l'adhesió a l'Agenda Local 21 aprovada el 2002.

El primer tinent de batle i responsable de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Andratx, Gabriel Puigserver (PSM), fou l'encarregat d'elevar a ple la proposta d'adhesió del municipi a l'Agenda Local 21.

Puigserver justificà la urgència de la seva proposta al·legant que «el municipi d'Andratx ha patit en els últims anys un procés de monocultiu dels seus recursos econòmics cap a una activitat urbanística desmesurada, es veu alterat el paisatge i deteriorat el propi teixit social», afegí.

El responsable de les polítiques mediambientals andritxoles assegurà que «és voluntat dels tres partits que conformen l'equip de govern, redireccionar la vida social i política del municipi a través de l'Agenda Local 21». Puigserver assenyalà també que per a la posada en marxa de l'Agenda Local 21 és requisit imprescindible la subscripció de l'Ajuntament d'Andratx a la Carta d'Alborg.

D'aquesta manera, el Consistori podrà obtenir la subvenció sol·licitada el passat 29 de juny per tal d'elaborar els documents de prediagnòstic i diagnòstic municipal requerits segons la resolució del director general de Qualitat Ambiental i Litoral de la Conselleria de Medi Ambient.

D'altra banda, el ple d'Andratx també va aprovar, gràcies als 10 vots favorables dels integrants del govern tripartit PSOE-UM-PSM contra els set del PP, les remuneracions dels membres de la Corporació Municipal.

En virtut d'aquest acord, el batle Francesc Femenias (PSOE) cobrarà 47.600 euros bruts anuals, mentre que els tinents de batle Gabriel Puigserver (PSM) i Isabel Alemany (UM) s'embossaran 44.800 i 42.000 euros bruts cada any respectivament.

El portaveu del PP, Jaume Porsell, assegurà que amb aquests sous es demostra que a Andratx «hi ha tres ajuntaments i tres batles», amb referència a Femenias, Puigserver i Alemany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.