algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
12°

La Sala aprova una moratòria per aturar l'allau de construccions

Ha estat la primera mesura presa pel pacte de govern PP-UM

L'Ajuntament de Sant Joan aprovà amb la unanimitat de tots els grups polítics representats a la Sala una moratòria urbanística arreu del municipi. Aquesta ha estat una de les primeres mesures preses pel pacte de govern entre el Partit Popular i Unió Mallorquina.

Així a partir d'ara l'Ajuntament no concedirà cap llicència urbanística per a noves edificacions durant un any, i prorrogable a un altre any. Aquesta moratòria volen que es mantengui fins que les Normes Subsidiàries del municipi s'adapatin al Pla Territorial. La mesura que pretén evitar la desfiguració del poble tindrà un afecte retroactiu, així afectarà les llicències que no s'hagin resolt i presentades en els tres darrers mesos des del dia que sigui publicada la moratòria al BOIB.

Aquesta mesura en cap cas afectarà a les obres de reforma i rehabilitació o de cases unifamiliars. La batlessa de Sant Joan, Maria Teresa Munar, UM, assenyalà que «en arribar a l'Ajuntament ens trobarem un boom de promocions, ja que som dels darrers municipis que no tenim les normes adaptades».

Ara la Sala ja prepara un equip per redactar la nova normativa i van resolent els projectes que han entrat a l'Ajuntament.
L'equip de govern també va proposar la suspensió de llicències per a locals comercials i despatxos.
La batlessa de Sant Joan manifestà que aquesta «ha estat la primera mesura, però tot i la rapidesa s'ha fet amb la consciència de saber el que feim».

També recordà que «cal pensar en el dia de demà, a més no podrem assumir l'elevada demanda de serveis que s'hauran de donar amb un augment de població com el que hi havia previst».

Aquesta mesura que fou aprovada amb el suport de tots els grups de l'Ajuntament. Fa uns mesos que Sant Joan va viure unes manifestacions per aturar la construcció d'uns pisos a la zona del Turó. Ara amb aquesta moratòria seran els de tot el municipi que es veuran afectats, «ni uns ni altres, tots iguals», diu Munar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.