muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'Ajuntament estudia col·locar un assortidor de biodièsel al poble

L'equip de govern (PP) proposarà crear un punt verd al polígon

L'Ajuntament de Bini-ssalem estudia col·locar un assortidor de biodièsel en el municipi. En principi, el punt verd és el lloc que acolliria l'assortidor, encara que no s'ha concretat el lloc exacte. Per fer efectiu aquest projecte, l'Ajuntament repartiria un bidó d'uns 3 litres a cada domicili amb un sistema de filtratge on es dipositarà l'oli vegetal.

Aquests bidons es buidaran en un recipient amb més capacitat situat en el punt verd, des d'on el personal encarregat el traslladaria a una planta per ser tractat. Una vegada en la planta, l'oli es tractarà i es refinarà, per aconseguir així el combustible ecològic, que serà retornat a Binissalem.

Aquest procés no tindria cap cost pels ciutadans de Binissalem, llevat del combustible que usaria cada un, que, segons el batle, Jeroni Salom (PP), «és entre un 8 i un 10% més econòmic que els combustibles convencionals».

Aquest combustible ecològic serviria per a tot tipus de vehicles, independentment del que usin de manera convencional. «El pot usar qualsevol cotxe sense necessitat de modificar res del vehicle», va afirmar el batle Jeroni Salom. Per beneficiar-se d'aquest servei, l'Ajunta-ment facilitaria una targeta als ciutadans perquè puguin servir-se el biodièsel en forma d'autoservei. Salom assegurà que «si finalment executam el projecte, tots els vehicles de l'Ajuntament començaran a funcionar amb aquest carburant per a un millor control ambiental».

El batle digué que encara s'estan mantenint reunions amb l'empresa que portaria a terme la tasca, però que en principi la proposta està avançada.

«No crec que tingui problemes a l'hora d'arribar a un consens amb l'oposició per aprovar la proposta, ja que respon a una iniciativa per a la sostenibilitat del medi ambient,» va afegir Salom, que necessita el vot d'almenys un regidor de l'oposició per aprovar la proposta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.