algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La invasió de vehicles fa malbé les zones protegides del terme municipal

La Sala instal·larà panells informatius per conscienciar la gent de la riquesa de la zona

80070
Aquesta és la imatge que presenten les zones protegides d'Artà durant els mesos d'estiu.

Els vehicles que circulen i aparquen a la zona costanera situada entre la Colònia de Sant Pere i la urbanització de Betlem, al terme municipal d'Artà, en posen en perill la flora, la fauna i les restes arqueològiques, que estan protegides per la llei.

Durant els mesos d'estiu, els cotxes i les caravanes es multipliquen i allà on hi hauria d'haver praderies de saladines, socarrells i altres plantes protegides, hi ha camins, vehicles aparcats i marques de pneumàtics. «Ni l'Ajuntament d'Artà ni el Seprona no fan res per evitar la destrucció del patrimoni natural i arqueològic d'aquest entorn», denuncia Guillem Caldentey, regidor d'Els Verds-Esquerra a l'Ajuntament d'Artà. Per la seva banda, el batle, Rafel Gili, ha anunciat un pla d'acció per aturar la degradació de la vorera de mar.

El primer edil ha afirmat que l'Ajuntament instal·larà panells indicatius perquè tothom sigui conscient de la riquesa natural que es posa en perill quan s'utilitza el cotxe per accedir a les platges de la zona. A més, el Consistori ha «iniciat contactes amb alguns propietaris per habilitar solars com a àrees d'acampada», en paraules de Gili. Però des d'Els Verds-Esquerra troben insuficients aquestes mesures. El partit proposa habilitar algunes parcel·les perquè serveixin d'aparcament i instal·lar estaques de fusta perquè els vehicles no puguin accedir a la zona protegida.

Tant el Ministeri de Medi Ambient com el Govern balear i l'Ajuntament d'Artà estableixen multes per als conductors que circulin i estacionin en aquesta àrea d'interès ecològic i arqueològic. Les multes poden arribar a 300 euros, però fins ara la llei no s'ha aplicat i els conductors circulen per la zona amb total impunitat.

La Unió Europea, a través de la Xarxa Natura 2000, declarà es Maresos, es Canons i s'Arenal de sa Canova com a Llocs d'Importància Comunitària i Zones d'Especial Protecció per a les Aus. I és que aquests paratges són el refugi d'algunes aus amenaçades, com l'àliga peixatera o el falcó pelegrí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.