algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Les famílies s'endeuten més de dues vegades per sobre dels seus estalvis

En el primer trimestre de 2007, s'ha tornat a assolir un màxim històric a Balears

81012
Les entitats financeres incentiven els dipòsits amb majors tipus d'interès per compensar la desaccceleració d'hipoteques.

El nombre de crèdits concedits a les famílies de les Balears ha estat 2'24 vegades superior al nombre de dipòsits que aquestes tenen a les entitats financeres durant el primer trimestre de 2007. En aquest sentit, s'ha tornat a assolir un nou màxim històric en la relació de crèdits i dipòsits a les Illes, segons indica el Centre de Recerca Econòmica (CRE), dependent de la Universitat balear i Sa Nostra. Tot i no comptar encara amb les dades definitives del 2006, les perspectives del CRE quant a l'evolució de l'estalvi a Balears són que continuarà la tendència a l'estancament o la lleugera inflexió a la baixa d'aquesta taxa. Atribueixen aquestes previsions a l'elevat endeutament que pesa sobre la població de l'arxipèlag.

Malgrat aquestes dades, el nombre de dipòsits està experimentant un notable augment gràcies a la major remuneració que estan aportant els bancs, conseqüència de la pujada de tipus d'interès. D'aquesta manera, durant els tres primers mesos de l'any s'ha registrat un creixement del 15'2 per cent en el nombre de dipòsits, en relació al mateix període de 2006. Cal tenir en compte que l'any anterior l'increment sobre l'exercici previ se situava només en el 0'8 per cent. Segons les xifres del CRE, a l'Estat el creixement és encara més «acusat» i els dipòsits progressen per damunt del 19 per cent.

El primer trimestre es registrà a Balears un creixement de dipòsits i una pujada de l'endeutament, però segons el CRE el consum de les famílies balears ha crescut un 2'7% de gener a març. Un fet que trenca la tendència dels darrers temps, en què la demanda es mantenia gràcies a la despesa dels no residents. Tot i així, el CRE matisa que si continua la trajectòria a l'alça dels tipus d'interès, atès el gran nombre de famílies hipotecades, aquesta expansió de la despesa podria esdevenir només circumstancial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.