cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

El Consell creu que el «forat» de s'Institut pot arribar als 20 milions

Els nous responsables treballaran ara per garantir el pagament de les nòmines

104370
Imatge d'una de les activitats per a escolars organitzades per s'Institut, quan el controlava el PP.

Els nous responsables del Consell de Mallorca estimen que el «forat» econòmic deixat pels gestors del PP a l'Institut de Serveis Socials i Esportius —s'Institut— pot fregar els 20 milions d'euros. Aquestes són les primeres estimacions que realitza el Departament d'Hisenda i Innovació de la institució insular, que dirigeix el socialista Antoni Alemany. Els nous responsables encara han de fer un estudi més acurat de la situació i, tot i que no saben amb exactitud què trobaran, ja han avançat que treballaran per garantir el pagament de les nòmines als treballadors d'aquest organisme autònom. De fet, el dia de la seva presa de possessió com a conseller executiu, Alemany ja assenyala que temia trobar alguna «sopresa» desagradable a s'Institut, en forma de desajust econòmic.

El cert és que la situació econòmica d'aquest òrgan, fins ara sota les ordres d'Antoni Serra (PP) i amb un pressupost proper a cent milions, no era desconeguda pels partits que ara formen el Govern nou. Tant el PSIB com el Bloc havien posat èmfasi a denunciar el desajust econòmic i, fins i tot UM el criticà.

En el ple de maig del Consell, el Bloc advertí que la mala gestió econòmica dels responsables del PP i una política clientelar deixarien s'Institut en «fallida» per agost, perquè s'hi provocava un «forat» que superava els vint milions.

Als quatre milions del Pla de prestacions bàsiques —que s'exhauriren sense pagar els ajuntaments— hi sumaven 2'5 milions més de dete acumulat de l'any anterior i 2'5 milions més que es generarien enguany; cinc milions més per no haver previst la gestió de les residències i set milions més per una retallada de la partida de personal.

El PSIB també havia acusat als anteriors responsables del PP d'emprar s'Institut amb fins electorals i en posaren com a exemple el lloguer d'un local a Algaida per 6.000 euros mensuals. Els responsables del PP sempre han negat aquestes acusacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.