algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

Foment detecta tres fuites i accelera l'extracció de fuel del «Don Pedro»

Detectada una gran taca negra a l'illa de la sal, molt a prop de ses Salines d'Eivissa

80788
El rainbow Warrior, vaixell insignia de Greenpeace, arribà ahir a Eivissa.

El Ministeri de Foment ha decidit accelerar «al màxim» el pla d'extracció del combustible emmagatzemat al vaixell d'Iscomar Don Pedro, que s'enfonsà dimecres a Eivissa, després d'haver-hi detectat tres fuites més. Tampoc no descarta que se'n produeixin d'altres. Així n'informà ahir la directora de Salvament Marítim, Pilar Tella, en una roda de premsa en la qual també revelà que una inspecció aèria realitzada ahir a primera hora havia permès observar una taca de fuel de «50 per 20 metres» a l'illa de la Sal, al límit del parc natural de ses Salines.

Respecte de les noves fuites del vaixell, Tejo explicà que se n'han trobades dues a la zona de popa i una a la de proa. D'aquesta darrera en surt «oli hidràulic», que no és «especialment contaminant», i de les altres, combustible. La directora de Salvament, acompanyada en la roda de premsa per la consellera balear d'Interior, María Àngeles Leciñena, explicà que les noves fissures les havien descobertes els bussejadors en una inspecció efectuada ahir dematí. Ja divendres a vespre, els tripulants del vaixell de suport Clara Campoamor avisaren de la presència de «noves afloracions» intermitents de combustible. En vista de la possibilitat de més fugues, el Ministeri de Foment ha decidit accelerar «tant com sigui possible» el pla d'actuació de l'armador per a l'extracció del fuel que queda al vaixell.

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el president de les Balears, Francesc Antich, visitaran avui les zones afectades per comprovar «l'evolució dels treballs de neteja del litoral i les platges en qüestió». Després d'aquesta visita, n'informaran en una roda de premsa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.