nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern avaluarà la necessitat de la construcció de parcs eòlics

La nova consellera de Comerç i Indústria visità ahir el Centre Bit

La nova consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern balear, Francesca Vives, inicià ahir la seva ronda de visites «per conèixer la gent i les empreses amb les quals hauré de treballar durant els pròxims quatre anys», i començà per la visita oficial del Centre Bit de Inca, en la qual l'acompanyà la gerent del Cdeib, Antònia Ordinas, i el secretari general de la Conselleria, Sebastià Reixach.

Durant la visita, Vives aprofità per explicar alguns projectes que durà a terme des de la Conselleria de Comerç i Indústria. Amb el referent de la possible construcció de parcs eòlics a les Balears, i després que l'anterior Conselleria de Medi Ambient paralitzàs la construcció de vuit complexos d'aquestes característiques per impacte ambiental, Vives es referí a aquesta qüestió.

«La meva intenció és organitzar unes jornades en les quals participin representants del GOB, climatòlegs, els batles dels possibles pobles afectats i representants de les empreses elèctriques, per poder avaluar si realment són necessaris els parcs eòlics i definir el que en volem i el que es pot fer», manifestà. D'aquesta manera, assegurà que «en aquest sentit falta definir les passos que hem de seguir, perquè es tracta d'un tema complicat i hem d'avaluar si ens compensa».

D'altra banda, Vives també assenyalà ahir que, probablement, les obres del tram marítim del gasoducte començaran aquest setembre. De fet, la consellera manifestà que «tenim clar que aquesta obra és una prioritat perquè l'energia neta ha d'arribar a Mallorca, tot i que les mesures de seguretat han de ser impecables, estrictes i extremes», va assegurar Vives. A continuació, va afirmar que «no permetrem que eludeixin cap normativa europea per executar el projecte».

Tot i això, la nova responsable autonòmica recordà que «acabam d'aterrar a la Conselleria i hem d'estudiar tots els projectes. De moment, hem començat a formar l'equip de directors generals i diferents càrrecs de la Conselleria de Comerç i Indústria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.