lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Denuncien l'excés de gandules a la platja de Muro i a Can Picafort

Els veïns critiquen que no es respecten els espais lliures

Les associacions de veïns de la Platja de Muro i de Can Picafort, al municipi de Santa Margalida, han manifestat les seves queixes per l'excessiu nombre de gandules i para-sols que s'han col·locat a les platges per part de les empreses concessionàries durant aquesta temporada turística. Els veïns asseguren que a la platja de Muro s'han instal·lat més de 1.200 gandules i a Can Picafort més de 800.

Des de les associacions de veïns denuncien que les concessionàries s'han excedit en el nombre d'explotació de gandules i para-sols que s'han autoritzat per la qual cosa «envaeixen les zones lliures aptes pels usuaris que no volen llogar gandula», expliquen els afectats. Per aquesta raó, les dues associacions critiquen la «passivitat i tolerància de Demarcació de Costes i dels ajuntament competents» per permetre aquesta situació.

En aquest aspecte, el batle de la localitat de Muro, Jaume Perelló (UM), manifestà ahir que «la Policia Local ja controla el tema i estam fent un nou decret de batlia per evitar l'excés de col·locació de les gandules i para-sols a alguns llots de les platges de Muro».

A més, el batle Jaume Perelló manifestà que «només s'excedeixen en el número de gandules a segons quins llots de la platja, però s'investigarà. Els concessionaris que no compleixen amb la normativa se'ls hi retiraran les gandules de més i se'ls hi posarà una multa». Per aquesta raó, els agents de la Policia Local de Muro visiten diàriament la platja per dur un control exhaustiu del número de gandules i parasols «i després redacten un informe per a mi i un altre per a Costes», assegurà el batle. L'Ajuntament de Muro vol tenir un ple control de l'explotació de les platges perquè l'excés de gandules fou una de les causes per les quals es perdé la bandera blava que ara es vol recuperar.

Per la seva part, el batle de Santa Margalida, el popular Martí Torres, digué que no coneixia el problema tot i que «comprovarem si realment hi ha un excés en la col·locació de les gandules i para-sols als llots de les platges de Can Picafort i si és així, l'Ajuntament de la localitat prendrà mesures per tal de posar solució al problema».

Cal recordar que el concessionari de les platges de Can Picafort és Bernat Riutort que ha estat involucrat en suposades irregularitats en l'explotació de les platges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.