nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'abstenció d'UM i ASI permet al PP fitxar set assessors municipals

El PSOE fa costat a Tomàs per aprovar el sou dels membres del govern

La primera sessió plenària de l'Ajuntament de Llucmajor en aquesta legislatura ha servit per entreveure a través que sigles polítiques "ja sigui mitjançant suports explícits o a través d'eloqüents silencis" podrà el PP articular el govern del municipi després d'haver perdut la majoria absoluta en les eleccions del 27 de maig.

Sense anar més lluny, les abstencions d'UM i ASI en la proposta elevada ahir a ple pel batle Lluc Tomàs (PP) per a la contractació de personal eventual, permetran a l'equip de govern comptar amb el concurs de set assessors, dels quals, sis treballaran a l'Ajuntament i un en l'empresa municipal de serveis Llemsa.

El portaveu d'ASI, Joaquín Rabasco, va justificar la seva abstenció al·legant que aquests assessors són «persones necessàries» en el treball diari del Consistori, mentre que el líder d'UM, Joan Oller, va advocar per no votar en contra de la iniciativa al·ludint a les necessitats del municipi. «Llucmajor és gran i necessitam gent que treballi», va apuntar.

D'aquesta manera, les dues abstencions d'UM i ASI serviren perquè els 10 vots positius dels edils del PP fessin inútils els vuit vots contraris a la proposta conservadora emesos pels regidors de PSOE i PSM.

No obstant això, l'equip de govern conservador sí que va comptar amb el suport del Partit Socialista per aprovar la proposta de Batlia relativa a la determinació del nombre de membres amb dedicació exclusiva, parcial i sense dedicació, com també la determinació de les retribucions, indemnitzacions i assignacions dels regidors i grups polítics.

L'únic partit que va votar contra aquest punt va ser el PSM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.