algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Un gran centre multiusos pal·liarà el dèficit d'infraestructures de Porto Cristo

La seva construcció compta amb un presupost d'un milió d'euros i el complex ocuparà uns 3000 m2

89458
El centre estarà en aquest polígon o a l'àrea de serveis del port. | J.M.S.

La zona costanera de Porto Cristo tindrà un gran espai multifuncional per a la celebració d'actes culturals, socials, lúdics i festius que pal·liarà un dèficit en aquest tipus d'infraestructures a la zona costanera. De fet, aquestes activitats s'han de realitzar actualment a l'església o altres instal·lacions que no compleixen les condicions ni requisits idonis.

En aquest espai se celebraran obres de teatre, concerts, conferències, reunions d'associacions i totes aquelles necessitats que tinguin les entitats de la localitat. El delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, apuntà que un cop construït el centre sanitari, les obres del qual conclouran en uns mesos, l'institut i el centre de dia, el projecte prioritari ara és aquest centre multifuncional. De fet, està inclòs en el pacte d'AIPC amb el PP, i es calcula que la seva construcció rondarà el milió de euros. «Tenim molts projectes i n'hi ha de més i menys importants però aquest ara és de màxima prioritat», va apuntar Gomila.

En aquest sentit, el regidor va afegir que «hi ha una escola de música amb 250 alumnes, molta activitat teatral i altres entitats que requereixen un espai en condicions ja que ara per fer qualsevol reunió o conferència hem de fer-ho a l'església i no és el més adequat».

Ubicació

L'edifici estarà ubicat en el polígon de la dreta de l'entrada a Porto Cristo des de Manacor, o bé en la zona de l'àrea de serveis de la zona costanera als terrenys d'aprofitament públic. Gomila va explicar que per a l'avançament de projecte s'han visitat teatres de pobles de «semblants dimensions» com és Mercadal de Menorca, entre altres municipis.

L'immoble ocuparà uns mil metres quadrats i a part n'hi haurà entre dos i tres mil de destinats a aparcaments de vehicles. La idea inicial és fer un espai escènic i que en el pati de butaques, aquestes es puguin llevar o posar segons l'espectacle o acte que s'hagi de realitzar. El cost de la redacció del projecte serà d'uns 60.000 euros.

Amb la construcció d'aquest projecte, els veïns de la zona costanera de Porto Cristo veuran com es van descentralitzant els serveis de forma contínua i ja no han de traslladar-se a Manacor o a altres nuclis. De fet, durant el passat mandat, la zona costanera féu un important avançament quant al dèficit històric d'infraestructures que arrossegava amb la construcció del centre de dia, l'institut i el centre de salut, pendent d'acabar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.