muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 11.1°
18°

Les obres del futur parc de les Vies començaran abans de finals d'any

Cort prioritzarà el projecte, que estarà llest pel setembre amb el consens de tot el veïnat

El futur i reivindicat parc de les Vies serà fruit del consens i no de les imposicions, com ha passat amb el projecte impulsat per l'anterior mandat del PP i, aviat, serà una realitat. Tant és així que la reforma del parc de les Vies marcarà l'agenda política de Cort com una de les actuacions prioritàries a partir del proper mes de setembre.

Aquest és el termini que s'ha fixat l'equip de govern de la socialista, Aina Calvo, per tenir enllestida la redacció del nou projecte d'acord amb les demandes que plantejava la Plataforma pel Parc de les Vies. Segons assenyalà ahir a Diari de Balears el regidor de mobilitat i seguretat ciutadana, Joaquín Rodríguez, la proposta definitiva del nou projecte de corredor verd a Jacint Verdaguer, estarà enllestida d'aquí a dos mesos, per la qual cosa les obres de remodelació podran començar a finals d'aquest mateix any. Amb aquesta actuació immediata del nou Consistori de progrés, es posa punt final a una època de reivindicacions desateses i s'enceta un període de consens.

La portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselle, apuntà que el projecte plantejat pels veïns de la zona consisteix a transformar uns 10.500 metres quadrats d'asfalt per una gran catifa verda i la creació d'un gran parc de 30.500 metres quadrats ubicat al pont de via cintura enfront de Son Fortesa Nord.

A més a més, Fermosella destacà la necessitat de mantenir les dues línies d'aparcament i la millora de la circulació transversal que, per sobre de tot, hauria de donar servei a veïns i comerços. Aquestes seran, entre altres, les demandes que traslladaran els representants de la Plataforma durant les reunions que mantindran al llarg d'aquestes dues setmanes amb la batlessa de Palma a fi d'elaborar, de forma comuna, un nou model de parc que s'aproximi el màxim a les necessitats dels residents.

Precisament, Rodríguez avançà que la seva àrea està redactant un estudi sobre la mobilitat de vehicles que hi ha en aquesta zona.
«Hem de cercar quina podria ser la millor solució per desafectar el trànsit en aquest tram de ciutat, pensam que la permeabilitat dels vehicles ha de ser transversal», confirmà el regidor de mobilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.