nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El PSOE denuncia la instal·lació il·legal de les càmeres en els carrers del poble

Demanen una rectificació a l'Ajuntament després de posar els aparells sense cap permís

84600

Els regidors socialistes de l'Ajuntament denunciaren la instal·lació.

J. SOCIES.

L'agrupació socialista de Felanitx denuncià públicament la instal·lació de càmeres de vigilància i de seguretat als carrers més cèntrics del municipi, ja que segons assenyalà el seu portaveu, Toni Nadal, «aquestes càmeres s'han instal·lat de manera totalment il·legal, sense cap tipus de permís».

Alhora, els socialistes van demanar responsabilitats a l'Ajuntament i a l'empresa responsable de la instal·lació. Nadal assenyalà que «si l'Ajuntament i la batlessa, Catalina Soler (PP), no rectifiquen les seves declaracions, en les quals assegurava que tenia tots els permisos, i es retiren les càmeres, ens veurem obligats a denunciar aquests fets davant de la Delegació de Govern o davant del tribunal si fa falta», sentencià.

Segons assenyalaren els regidors del PSOE, l'Ajuntament de Felanitx «encarregà a una empresa un treball sense saber si era legal o no, i la seva instal·lació es féu sense disposar del permís corresponent de la Delegació de Govern». Nadal també va dir que «la instal·lació d'aquestes càmeres no està justificada ni per la Policia Local ni per cap informe. Tampoc no se n'ha informat cap grup de l'oposició».

Pel que sembla, i segons assenyalen els socialistes, les càmeres col·locades als exteriors de l'Ajuntament i en alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat manquen de tots els permisos i «vulneren la intimitat i la privacitat de les persones. Creim que si funcionen podrien vulnerar els drets legals i constitucionals».

Segons asseguraren els regidors del PSOE de Felanitx «fou l'empresa qui s'ocupà de demanar els permisos a la Delegació de Govern i aquests els van dir que no eren ells els que tenien les competències per sol·licitar la posada en marxa d'aquestes càmeres».

Així, esperen que en els pròxims dies la Sala rectifiqui aquesta decisió i els informin del funcionament d'aquests aparells.
El PSOE també féu referència a les càmeres que hi ha instal·lades fa mesos dins l'Ajuntament i «amb les quals no estam d'acord, tot i que sabem que són legals i depenen de l'Ajuntament».

Així ho assenyalà Toni Nadal, qui també va voler afegir que després d'anar a demanar informació sobre aquests aparells a l'Ajuntament, allà no el van saber informar de gaires coses. També va dir que sol·licitarà les factures de totes aquestes càmeres i el cost de la instal·lació, i el funcionament i la utilitat per als veïns de la ciutat. Ara s'espera la resposta de la Sala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.