algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Cort reforçarà els serveis socials per atendre més població de risc

Benestar Social prioritzarà la zona del Canòdrom, Llevant o Corea

Primer objectiu de la regidoria de Benestar Social de Palma: acabar de manera immediata amb situacions «degradants» que es produeixen en barriades de la ciutat i que afecten a col·lectius amb risc d'exclusió social.

Per això, el nou equip del departament que lidera el regidor Eberhard Grosske, integrat per la coordinadora de l'àrea, Marisol Fernández i el director general, Joan Miró projecta reforçar tota la xarxa de serveis socials a Ciutat. La proposta pretén ampliar els àmbits d'actuació i arribar a més població amb situació de «desempar» que fins ara quedava exclosa del dret fonamental de poder rebre ajudes en atenció primària.

Punts «negres»  

Aquest objectiu passa, primer, per detectar en quins punts de la capital urgeixen les actuacions més immediates i quines mancances s'han de solventar per implantar aquelles necessitats que siguin més adequades a cada zona.

A tall d'exemple, la regidoria té clar que els entorns del Canòdrom i de l'Estadi Balear, entre d'altres, són àmbits on s'hi ha d'incidir de manera específica. Allà hi ha edificis ocupats per famílies amb nins que no reuneixen cap garantia d'habitabilitat ni de seguretat. «No podem consentir que es donin situacions en què els habitants visquin sense condicions higièniques o envoltats d'escombraries durant anys», expressà la coordinadora de l'àrea.

Afegeix que, malauradament, encara hi ha punts «negres» a Palma amb aquestes característiques socials, com la mencionada zona del Canòdrom o la del carrer Brotad al polígon de Llevant, per no mencionar la barriada de «Corea», on famílies senceres, amb infants, conviuen amb condicions infrahumanes i exposades a l'evident perill que suposa estar baix del sostre d'edificacions «ruïnoses».

La regidoria el·laborarà en els propers dies un projecte d'actuació que marcarà els objectius que s'hauran de resoldre a curt, mig i llarg termini. La proposta vindrà precedida per un estudi sobre el terreny a mode de radiografia urbana de Palma. També considerarà els projectes pendents de l'anterior mandat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.