nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Triay tornarà a Autoritat Portuària i Bayona controlarà Acció Exterior

Fernando Monar serà el responsable de Comunicació del Govern

El socialista Francesc Triay tornarà a ocupar la presidència de l'Autoritat Portuària, tal com va fer durant el Pacte de Pro-grés, mentre que l'anterior director general de Comunicació, el socialista Jordi Bayona, serà ara director general d'Acció Exterior i Relacions amb Europa, i controlarà les cases balears a l'exterior.

El nou director general de Comunicació serà Fernando Monar, ara assessor de Delegació del Govern. El número dos d'Antich al PSIB, Miquel Mestre, també tornaria a ser director general de Formació Professional, càrrec que ocupà durant l'anterior pacte.

En canvi, al Govern, el número dos d'Antich serà el conseller de Presi-dència, el menorquí Albert Moragues. Malgrat que el nou Executiu no té vicepresidències, ell farà les funcions que habitualment s'atribueixen al vicepresident i serà l'encarregat de substituir Antich com a president «en els casos d'absència, malaltia o qualsevol altre impediment temporal en l'exercici del càrrec».

Així ho estableix el decret que determina la composició del Govern, en què també s'atribueix al conseller de Presidència la Secretaria del Consell de Govern i s'estableix que Moragues substituirà Margarita Nájera com a portaveu de l'Executiu. «Ella comunica bé i el portaveu ha de comunicar bé», assegurà ahir el president per justificar la designació de l'exbatlessa.

També el Bloc està tancant la seva proposta de noms per al nou organigrama, que s'aprovarà dijous en el primer Consell de Govern. A l'àrea d'Indústria, Marilena Tugores serà la directora general d'Energia; Jaume Garau, el de Fons Europeus; Guillem Fullana, el d'Indústria; la menorquina Maria Cintes, de Promoció Industrial. A Mobilitat, Toni Verger serà el de Transports.

L'Executiva d'UM, reunida ahir, discutí el nom de futurs directors generals i acordà repartir la vicepresidència del Consell entre dos dels seus consellers electes. Els dos primers anys serà per a Toni Pascual i els dos darrers per a Dolça Mulet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.