algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Cort vol potenciar la Policia Local i dotar-la dels «mitjans necessaris»

L'objectiu del nou Govern és «fer més visible» els efectius al carrer

La seguretat ciutadana és un dels majors reptes del nou equip de govern municipal de la socialista Aina Calvo. En aquest sentit, la seva millora «a través de les necessàries polítiques de prevenció, la generalització i la millora del servei de Policia de barri i l'increment dels efectius de la Policia nocturna» són una prioritat del tripartit palmesà.

El regidor del PSOE, Antoni Donaire, està al capdavant de l'àrea delegada de Seguretat Ciutadana. Tot just acaba de prendre un primer contacte amb el seu càrrec de direcció política de la Policia Local i del Cos de Bombers, però Donaire ja sap que una de les primeres accions a realitzar és «fer més visible» els efectius policíacs al carrer per tal de garantir «una correcta percepció de la seguretat» en el conjunt de la ciutadania. El nou regidor de Seguretat Ciutadana insistí a dir que «encara és massa prest per determinar accions a prendre, ja que gairebé hem aconseguit completar els organigrames de gestió a cada àrea». No obstant això, Donaire es remeté a l'Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma, en què s'expressa clarament la voluntat del nou tripartit municipal (PSOE, Bloc i UM) de potenciar i dotar dels instruments necessaris la Policia Local «per al bon desenvolupament de la seva tasca».

Alhora, el document programàtic estableix que «s'incrementarà i garantirà la presència continuada de policies locals a tots els barris i carrers de Palma, i se'n reforçarà la presència al carrer en hores nocturnes.

A banda de més mitjans per a la Policia i d'una major presència dels efectius, el nou responsable municipal de Seguretat Ciutadana destacà el caràcter de proximitat que es vol imprimir a l'acció diària. «Des de la proximitat, la Policia de barri actuarà en la prevenció de conflictes, podrà esdevenir intermediària i col·laborar directament en la resolució dels problemes quotidians de la zona, a més de garantir-hi la seguretat. Així mateix, a més de participar en l'ordenació de l'ús de les vies urbanes, es veurà reforçat el seu paper en la prevenció de la sinistralitat laboral», manifestà Donaire, qui confia començar a posar les primeres fites a la seva gestió aquesta setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.