nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Detinguts dos homes búlgars acusats d'introduir bitllets d'euros falsos a l'Illa

La Guàrdia Civil d'Artà sorprengué els delinqüents amb les còpies, de gran qualitat

98662
Fa dues setmanes ja es desarticulà una banda que tenia bitllets de 200 euros falsos.

La Guàrdia Civil detingué ahir a Artà dos delinqüents d'origen búlgar que es dedicaven a introduir bitllets falsos de 50 euros a Mallorca. La Benemèrita investiga si el grup té relació amb el que es desarticulà fa dues setmanes a l'Illa.

La detenció dels dos ciutadans d'origen búlgar es produí ahir i de moment no han transcendit gaire dades sobre la investigació de la Guàrdia Civil. En qualsevol cas, se sap que als acusats se'ls han intervingut bitllets de 50 euros que introduïen il·legalment en comerços i negocis de Mallorca, i que les còpies eren de gran qualitat. Hi ha la circumstància que fa dues setmanes la Polica Judicial ja desarticulà una altra banda, també de búlgars, que es dedicava a entrar a l'Illa bitllets de 200 euros manipulats.

El paper moneda fals arribava a Mallorca camuflat i, una vegada aquí, era gairebé impossible de detectar, per la qual cosa el frau que han ocasionat és important. A partir d'aquell moment s'incrementà la vigilància sobre el moviment de bitllets de 200 i de 500 euros, que a molts d'establiments no són acceptats per temor d'una estafa. Per aquest motiu, no seria estrany que la banda búlgara detectada ara a Artà hagués decidit treballar amb bitllets més petits, per exemple de 50 euros, per no cridar tant l'atención. Els beneficis obtinguts en el frau no resultarien tan escandalosos, però l'estafa seria continuada i segura.

Els detinguts fa dues setmanes passaren a disposicinó judicial i ingressaren a la presó. Del que no es té constància és si després aconseguiren la llibertat condicional amb el pagament previ de cap fiança o si continuen al centre penitenciari. En el cas que els dos búlgars detinguts ahir no siguin els ja arrestats anteriorment, és probable que es tracti d'un apèndix d'aquella banda que no fou eradicada llavors i que ara s'ha desarticulat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.