algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

La campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' congrega centenars de participants en piscines i platges per una bona causa

Abdem organitzà la jornada a favor dels malalts, que enguany tingué la seu central a Caimari

101574
Els màxims representants polítics es feren l'habitual foto de família a la piscina municipal de Caimari.

Els pobles de Mallorca demostraren un any més la seva solidaritat amb els malalts d'esclerosi múltiple i no ho dubtaren ni un minut per tirar-se a l'aigua de les piscines municipals i participar, així, en la campanya informativa i de sensibilització organitzada per l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (Abdem), amb el lema «Mulla't per l'esclerosi múltiple». Com cada any, els polítics no faltaren a una cita obligada com aquesta i, com no podia ser d'altra manera, els principals representants polítics de Mallorca anaren a la petita localitat de Caimari per participar en l'acte central de la campanya.

Entre els assistents, hi destacava la presència de la portaveu del PP balear, Rosa Estaràs; el vicepresident del Parlament i batle d'Inca, Pere Rotger; l'exconsellera de Salut, Aina Castillo; l'actual regidor de Salut del Govern, Vicenç Tomàs; Eberhard Grosske, regidor de l'Ajuntament de Palma; i el portaveu del Bloc al Parlament, Gabriel Barceló; a més de nombroses regidores i batles dels municipis propers a Caimari que volgueren acompanyar el batle del petit municipi, Pere Seguí, i el president de l'entitat organitzadora, Mateu Munar.

Munar aprofità l'acte per demanar la col·laboració amb l'associació al conseller nou. «Necessit posar en marxa un local nou que em cediren fa un parell de mesos, i necessit col·laboració en forma d'ajudes per poder dur a terme aquest projecte».

Per la seva banda, Tomàs manifestà la intenció de «continuar la feina realitzada per Aina Castillo i d'ajudar les persones més necessitades». Després dels parlaments, els polítics i el president d'Abdem no ho dubtaren ni un minut i es ficaren a l'aigua per contribuir a la campanya.

La malaltia de l'esclerosi múltiple és la primera causa de discapacitat en adults joves i la segona en conseqüències neurològiques. Es tracta d'una patologia que afecta el sistema nerviós central i que lesiona la capa de mielina que protegeix les fibres nervioses. Això suposa l'afectació de moltes funcions corporals, a causa de les lesions que interfereixen en la capacitat cerebral i en la medul·la, i dificulta la parla, la capacitat de caminar o la vista. Tot i que no és un mal gaire conegut, ja el sofreixen devers 800 persones a les Balears i des d'Abdem treballen per aquests malalts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.