muy nuboso
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 11.1°
18°

La instal·lació de càmeres al centre crea polèmica i opinions enfrontades

Alguns dels veïns veuen amb bons ulls la iniciativa, que pretén reduir els actes vandàlics

La resposta dels veïns de Felanitx a la instal·lació d'onze càmeres de seguretat arreu del poble és molt variada. Hi ha qui s'hi oposa i qui ho veu amb escepticisme. També qui hi està d'acord.

L'equip del govern del PP ha fet instal·lar aquests aparells, que controlaran els residents les 24 hores del dia per tal d'evitar els actes vandàlics, sobretot de nit. Les càmeres començaran a funcionar a final de mes.

Aquest diari ha parlat amb alguns dels residents i comerciants de les zones on s'han instal·lat. Segons explica Catalina Mesquida, veïna del municipi: «Per ventura resultarà efectiu en alguns casos, però tampoc no crec que solucioni el problema d'arrel, ja que aniran a fer desastres a una altra banda». També és del mateix parer Joan Forteza, que creu que de nit la gent no va tranquil·la pel carrer: «Tot el que impliqui més seguretat és bo per al poble, però jo crec que aviat sabran on es troben situades i no es resoldrà el problema».

Antònia Obrador veu aquest dispositiu com un atemptat contra el dret d'imatge de les persones: «Per fer gravacions de qualsevol classe has de demanar permís i, en molts de casos, pagar. Hi estic totalment en desacord, perquè tots tenim dret a la intimitat i d'imatge». Per la seva banda, Emma Monserrat tampoc no ho veu bé: «La idea em pareix totalment ridícula. Hi ha coses molt més importants per invertir els doblers públics. Sembla que es pensen que vivim en una ciutat dels EUA amb nivells alts de delinqüència. Ho consider excessiu i innecessari».

Kika Romero, cambrera d'un bar de la plaça d'Espanya i que comparteix la idea amb la seva companya de feina, Elena Rodríguez, ho considera positiu, tot i que demostra alguns dubtes: «Crec que la idea és bona, però n'haurem de veure els resultats més endavant. Potser hi haurà qui se senti excessivament vigilat. No es pot dir res fins que no funcionin, però crec que pot anar bé, perquè la gent necessita sentir-se segura quan va pel carrer, sobretot de nit».

L'opinió de Joan Miquel Llull també és positiva. Així, creu que servirà perquè els delinqüents no estiguin tan tranquils si saben que els controlen: «Tant per als comerços com per als veïns és una proposta positiva, ja que avui dia no saps mai què pot passar».

D'altra banda, segons Maria Obrador, dependenta d'un estanc del centre del poble, «pot ser positiu i no tan sols pel tema dels delinqüents, perquè és important vigilar-los, sinó que la gent també respectarà més els senyals de trànsit i les zones per a vianants. També crec que els policies locals haurien de fer més feina».

L'opinió de Catalina Binimelis, resident de Felanitx, també és bastant positiva: «Hem arribat a un punt en què es nota la inseguretat al poble. Crec que aquest augment de la vigilància és necessari, com també la feina de la Policia Local. Consider que pot ser molt bo per als veïns i també per als comerciants d'aquestes zones del nucli».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.