muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Les associacions hoteleres preveuen una temporada excel·lent a la costa

Les queixes vénen pel fluix inici de la temporada, però ara la situació va millorant a poc a poc

73452
Les platges de la zona del Llevant presenten una gran presència de turistes.

L'ocupació de les zones turístiques per antonomàsia va millorant a poc a poc, ja que tot i registrar un inici un poc fluix ara, a principi de juliol, la situació ja s'ha equilibrat. i s'espera una bona temporada tant a la costa del Llevant de Mallorca com a la zona nord.

Així, assenyalen que «hem partit amb pas d'ase però podem arribar a un pas de cavall». Això és el que creuen els hotelers de les comarques del Llevant i el Migjorn. Segons els presidents de les associacions respectives, el començament de la temporada ha estat més dolent que el de l'any passat. Però la situació va millorant i es preveuen uns mesos bons. «La temporada d'hivern ha estat nefasta, però esperam tenir ple fins al mes d'octubre, i així compensarem aquest inici difícil», afirma Pau Bonet, el president de l'Associació Hotelera de la Colònia de Sant Jordi.

L'ocupació se situa ara al voltant del 70 i del 95%. Així, Cala Millor i Cala d'Or estan a punt de penjar el cartell de «complet» a les portes dels seus establiments. Però a la Colònia de Sant Jordi, a Portocolom i a Cala Rajada, encara queden moltes places per vendre dels mesos de juliol i agost. Joan Massanet, president de l'Associació Hotelera de Cala Rajada, pensa que encara que en aquests moments la situació no sigui excepcional, «esperam arribar a la plena ocupació, perquè en aquesta època les reserves se solen fer a darrera hora». I l'opinió de Massanet és compartida: «si es manté aquest ritme, podem acabar l'agost amb el 90 o el 95% de les places venudes», comenta José Marcial, director gerent de l'Associació Hotelera de Cala Millor. A Cala d'Or, el president dels hotelers es refereix a «una situació irregular», perquè «els establiments que s'han reformat tenen totes les places gairebé venudes, i els altres tenen una ocupació més baixa».

Els hotels de la costa del nord de Mallorca tenen una ocupació completa tot l'estiu. La majoria ja registrava una bona ocupació a partir del mes d'abril, que s'ha anat incrementant durant el primers mesos d'estiu.

A la zona del Port de Pollença, varen tenir un mes d'abril «tranquil» i a partir de maig l'ocupació de les places hoteleres ja era quasi total. A més, s'hi ha viscut un inici d'estiu millor que el de la temporada passada.

Al Port d'Alcúdia i a la Platja de Muro, molts d'hotels registraren una ocupació plena durant el mes d'abril, si bé en alguns caigué fins al 60-70% el mes de maig. Una altra zona on les previsions per a l'estiu són bones és a Can Picafort, on els mesos de temporada alta l'ocupació és gairebé absoluta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.