nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

Montilla, «convençut» que Balears tornarà a entrar al Ramon Llull

El president de la Generalitat, José Montilla, assegurà ahir que està «absolutament convençut que Balears tornarà a entrar a l'Institut Ramon Llull, després que ahir assumís la presidència del Govern.

Montilla acudí ahir a la presa de possessió d'Antich com a president de les Illes. Un acte que també comptà amb la presència del president de Castella-La Manxa, José María Barreda, i del ministre de Turisme, Joan Clos, tots tres socialistes.

El president català recordà que després de la sortida de Balears de l'Institut Ramon Llull s'han mantengut les col·laboracions entre les dues comunitats en qüestions culturals importants com la participació a la Fira de Frankfurt.

Precisament, la sortida de Balears d'aquest organisme conjunt es produí mentre una mallorquina, Catalina Mieras, ocupava la cartera de Cultura de la Generalitat catalana. Ahir, Mieras també era entre els assistents a l'acte celebrat a la Llonja.

Montilla deixà clar que, «des del respecte a la identitat de cadascú i a l'autonomia dels dos governs» es donen ara condicions per «intensificar la cooperació».

Montilla afegí que, en altres qüestions, també la col·laboració entre els executius català i balear «serà positiva» perquè hi ha una tradició» perquè així sigui. Segons el president català, l'arribada d'Antich suposa l'inici d'«una nova etapa per a les Illes».

Montilla advertí que Antich «té discurs propi», treient importància als qui diuen que el president ha adoptat un estil «montillista» en la seva nova etapa.

Per la seva part, el president de Castella-La Manxa, José María Barreda, desitjà sort a Antich i augurà per a les Illes una nova etapa «prenyada de futur».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.