muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El PP i UM planegen una moció de censura a +Vi per després de l'estiu

El ple va evidenciar l'entesa entre els dos partits de l'oposició

Consens, però sense arguments

En el primer ple del mandat, el batle, Jaume Sansó, acabà sense poder contenir les rialles. Antoni Nicolau (UM) i Montserrat Rosselló (PP) s'aliaren per aturar-li tots els punts. Si bé en alguns raonaren el motiu del seu vot, en la resta es limitaren a dir que «esperarem quatre dies». Potser tenen part de raó, quan demanen consens a un equip de govern en minoria. Però tampoc no és correcte que aturin la gestió municipal en temes el pagament de factures, només per manca de consens i sense aportar-hi gaire arguments més. Els veïns estan part davant la política.

L'equip de govern de Més Vilafranca (+Vi), en minoria amb cinc edils, no pogué aprovar cap dels punts del primer ple d'aquesta legislatura. Els cinc regidors del PP i el d'UM s'aliaren i paralitzaren l'inici de la gestió d'aquest mandat. De fet, a la localitat hi plana una possible moció de censura que deixaria +Vi a l'oposicióAquest diari ha pogut saber que ambdós partits podrien haver arribat a un principi d'acord per presentar una moció de censura. En tot cas, seria passat l'estiu. El portaveu d'UM, Antoni Nicolau, ha negat els contactes: «No he parlat amb ningú». Tot i així, va afegir: «És prest, però no descartam res».

En el ple, i en vista de la «falta de consens», el PP i UM obligaren l'equip liderat pel batle, Jaume Sansó, a establir la realització d'un ple cada mes i no cada dos, tal com tenia previst +Vi.

Sense tresorer
També impediren que el regidor Joan Barceló fos nomenat tresorer de la Sala. En aquest sentit, Sansó afirmà: «Fa un mes que no pagam factures, i demà tampoc no podrem pagar ningú». Antoni Nicolau (UM) assenyalà que «si han esperat un mes podran esperar quatre dies més», referint-se a la realització d'un ple dimarts vinent.

Aquestes paraules varen rebre l'aprovació del portaveu del Partit Popular, Montserrat Rosselló, i des d'aquest moment la frase «esperarem quatre dies més» fou la resposta dels dos partits de l'oposició a la resta de punts de l'ordre del dia.

Així, l'equip de govern tampoc no pogué designar els representants als òrgans col·legiats ni als consells sectorials, ni tampoc la dedicació exclusiva del batle, de 2.703 euros. En aquest sentit, també quedà pendent demanar l'ajuda que estipulà la Conselleria d'Interior per al sou dels primers edils dels pobles de menys de 5.000 habitants.

Molt haurà de canviar la situació d'aquí a dimarts perquè l'equip de govern, en minoria, dugui endavant els punts esmentats. UM i el PP esperen que se'ls convoqui per consensuar-los.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.