cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

L'Ajuntament ha de fer front a un deute municipal de 600.000 euros

El nou equip de govern estudia com eliminar el forat econòmic

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Sencelles, format pel pacte entre UM, la coalició PSOE-PSM-ISIB i EU-EV, ha de fer front a un gran forat econòmic a les arques municipals que puja fins als 600.000 euros que ve de l'anterior legislatura on governava el PP.

Ara, el nou equip estudia les factures pendents de pagaments que sumen l'espectacular xifra per tal de poder posar ordre als comptes municipals. El batle de la localitat, Joan Carles Verd (UM), explicà que «des que hem entrat dins l'Ajuntament estam fent feina amb aquest aspecte per trobar una solució que, segurament, passarà per demanar un préstec per tal de poder fer front al deute i a les despeses del dia a dia, ja que a l'Ajuntament no hi ha liquidesa».

Per tal de poder fer efectiva aquesta petició de crèdit, l'equip de govern ha d'aprovar els nous pressuposts municipals. «Segurament durant les properes setmanes farem un ple extraordinari per tal d'aprovar els pressuposts que preveuran el nou préstec. A més, als pressuposts també es preveuen els projectes que s'han de dur a terme», segons digué Verd. El nou batle explicà que «els pressuposts d'enguany seran molt semblants als de l'exercici anterior perquè el que volem és solucionar el més ràpid possible el tema dels comptes».

D'altra banda, Joan Carles Verd també parlà de l'estat de la liquidació dels comptes municipals dels anys anteriors. El batle nacionalista digué que «s'està treballant per tancar els anys 2005 i 2006, però els més retardats són els exercicis 2001, 2002, 2003 i 2004. Ara per ara hi ha una persona que es dedica a posar al dia els comptes de tots aquests anys passats, però hem d'estudiar els recursos dels quals disposam per estudiar la possibilitat de contractar una persona o una empresa especialitzada que ens ajudi a posar ordre».

En aquest aspecte i referent a l'estat dels papers de l'Ajuntament de Sencelles, el batle Joan Carles Verd assegurà que «tenim feina per tota la legislatura només de posar ordre amb els papers de dins el Consistori i després analitzar-los, però s'anirà treballant en aquest tema».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.