algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Envien a presó els 'narcos' que venien cocaïna, haixix i heroïna a Son Banya

La Fiscalia rebaixà la pena per arribar a un acord i els acusats reconegueren tots els delictes

L'Audiència Provincial de Palma dictà ahir diverses sentències de presó per a quatre dones i dos homes acusats de delictes contra la salut pública perpetrats a Son Banya. Abans de començar la vista la Fiscalia demanava fins a dotze anys de presó per quatre dels acusats i set per a dos més, però al final es va arribar a un acord entre les parts i les penes es rebaixaren a entre quatre i nou anys de privació de llibertat.

Una setena persona acusada en el mateix sumari per venda de drogues està desapareguda des del primer dia i ahir no es presentà al judici. En total les penes sumen 36 anys de presó més les indemnitzacions que hauran de pagar.

Tots els presents van reconèixer davant la sala els delictes que se'ls imputaven. I només una de les acusades, la més jove, no comptava amb antecedents penals per venda de drogues.

Des d'una casa de Son Banya es dedicaven a la distribució de cocaïna, haixix i heroïna. En un registre efectuat l'abril de 2005 al domicili de Son Banya es decomissaren substàncies estupefaents per valor del voltant de 8.000 . A més, la Policia també s'endugué joies i doblers en efectiu.

Segons queda demostrat, les sis persones que aniran a presó formaven part d'una petita xarxa de recaptació i distribució de drogues popularment coneguda com el clan de l'Anica.

Altres tasques  

Des de Son Banya s'efectuava la distribució als consumidors de Mallorca, però sovint guardaven la droga a un altre pis de Palma.
La considerada 'líder' del clan s'encarregava de la tasca de venda a tercers, i actuava de mutu acord amb una altra de les dones que ahir s'assegué a la banqueta dels acusats i que també custodiava la mercaderia a un domicili de Ciutat amb l'ajuda de la seva filla de 26 anys.

Les altres persones que formaven part d'aquesta petita empresa delictiva es dedicaven a tasques de recaptació de material, intermediació amb els distribuïdors o vigilància del punt de venda des d'on actuaven.

Des de Barcelona  

Segons la investigació policíaca, un dels acusats carregà un cotxe d'heroïna a Barcelona i viatjà fins a Palma per dirigir-se a un pis del carrer Capità 14 on l'esperaven la mare i la filla que s'encarregaven de la custòdia. Les dues foren les encarregades de dur la droga fins al domicili situat al carrer Uno de Son Banya, on un altre dels acusats custodiava la porta i guiava els clients que arribaven.

Durant la investigació policíaca s'intervingueren diversos telèfons dels acusats i s'efectuaren registres a ambdós domicilis. En els dos casos van trobar-hi quantitats considerables de cocaïna, heroïna i resina d'haixix, com el material per a la confecció de les dosis que havien de ser venudes. Tota la droga intervinguda fou decomisada per a ser destruïda, mentre que les joies i doblers estan sota custòdia judicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.