algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Un total de nou conductors han perdut ja el carnet amb el permís per punts

El delegat de Govern, cautelós amb la reducció d'un 6'25% de les víctimes mortals enguany

Un total de nou conductors de Balears ja han perdut el seu permís de conducció al llarg de l'any de la implantació del permís per punts, que ha ajudat a reduir un 6'25 per cent el total de víctimes mortals. Davant aquestes xifres, el delegat de Govern, Ramon Socias, es mostrà cautelós a l'hora de fer-ne una valoració, ja que «els hàbits dels que fa més de cinquanta anys que condueixen no es canvien d'un dia per l'altre; es tracta d'una mesura que tendrà la seva eficàcia a mitjan i a llarg termini».

Segons Socias, els resultats es veuran quan els conductors comprovin que els carnets es retiren per la pèrdua de punts. Si l'any anterior a l'entrada del permís per punts es registraren 112 accidents mortals, durant el primer any de funcionament del permís per punts els accidents mortals foren 105.

Les dades que Delegació de Govern presentà ahir només son les facilitades per la Guàrdia Civil de trànsit, ja que hi ha hagut problemes amb la transmissió d'informació per part de les policies locals. Les xifres indiquen que des del juliol de l'any passat fins al juny de 2007 s'han efectuat 10.677 denúncies, la qual cosa suposa que es retiraran 37.136 punts.

Perfil  

El perfil del perdedor de punts és en el 77% dels casos un home, i hi són reincidents un 9%. En la franja de 20 a 24 anys hi ha una major incidència de dones, mentre que en la franja de 28 a 33 n'hi ha més d'homes. «Els denunciants més joves que hem tengut tenien 14 anys i els més grans foren dos homes de 82 anys i dues dones de 84, la qual cosa demostra longevitat a l'hora de conduir», afirmà Socias.

Les causes de la pèrdua de punts són «en primer lloc la manca d'utilització del cinturó o del casc; en segon lloc, la conducció sota els efectes de l'alcohol i l'ús del mòbil de manera manual», concretà ahir el delegat de Govern.

La cap de Trànsit provincial, Maria Teresa Sua, indicà que «la conducció sense casc o cinturó entre els conductors de les Illes és set punts superior a la resta de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.