nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Estaràs es distreu atacant Munar

La tasca d'oposició del PP es veu afectada per l''obsessió' en criticar UM i la seva líder

El debat d'investidura serví d'estrena com a cap de l'oposició en el Parlament per a la popular Rosa Estaràs, encara que tot feia pensar que la substituta de Jaume Matas continuava en campanya electoral pel Consell de Mallorca i amb l'objectiu d'acabar amb la seva presidenta, ara de la Cambra, Maria Antònia Munar.

La tasca d'oposició dels populars en aquesta nova etapa es veu afectada per la seva 'obsessió' a atacar els que varen ser els socis durant els darrers quatre anys, Unió Mallorquina, i la seva líder, Maria Antònia Munar. Ja no volen refer ponts sinó que passi l'aigua.

En la seva intervenció durant el debat d'investidura, Estaràs ja evidencià això. El candidat socialista, Francesc Antich, es trobà còmode en aquesta situació i així ho manifestà, recordant-li a la portaveu del PP que fins i tot s'havia oblidat d'ell, com succeí abans de les eleccions.

El fet que sigui Rosa Estaràs qui encapçali l'oposició condiciona la posició del PP. Ella va ser qui representà l'objectiu dels populars d'acabar amb els d'UM amb una duríssima campanya electoral com a candidata al Consell de Mallorca. El seu discurs es troba afectat per això.

Relleu i futur  

Resulta molt díficil imaginar Jaume Matas fent dimecres passat el mateix discurs que Rosa Estaràs. No obstant això, el partit es troba ara mateix cohesionat amb les seves crítiques a UM davant la seva difícil situació d'interinitat fins a després de les eleccions generals després de la fuita del seu líder. Queda per veure com pot afectar Estaràs mantenir el aquest discurs en les seves opcions a ser el relleu definitiu de Matas.

Si continuàs ella serien nul·les les possibilitats de poder millorar les relacions amb UM amb vista a la necessitat del PP d'haver de pactar l'any 2011. Durant l'època del Pacte de Progrés, Munar mantenia una bona relació amb l'aleshores ministre Jaume Matas, la qual cosa permeté un acord posterior.

Per altra banda, el portaveu dels populars, Miquel Ramis, afirmà ahir que el nou Govern encapçalat per Antich té «mala consciència» per haver requerit la unió de diversos partits en un «pacte en negatiu» que farà política de «tots contra un».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.