algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El nou president Antich estén la mà cap al PP per cercar 'punts de trobada'

Estaràs veu un govern de «rapinyaires» amb UM «transvestida»

Un altre pic gràcies a un acord de diverses forces de centreesquerra i de diferents illes, Antich torna al capdavant de l'Executiu autonòmic, càrrec que ja ocupà entre els anys 1999 i 2003. De la mateixa manera que fa vuit anys, el socialista substitueix el popular Jaume Matas, que ahir en el Parlament participà en el darrer acte de la seva carrera política. Va ser dels primers a felicitar el seu successor en el mateix hemicicle.

El nou president, que prendrà possessió del càrrec demà divendres horabaixa en la Llotja de Palma, manifestà després de la seva elecció que afronta el nou mandat amb «il·lusió» i un «gran sentit de la responsabilitat». Després d'una sessió que s'allargà durant unes cinc hores de debat i que estigué marcada pels durs atacs llançats contra el nou pacte de centreesquerres per part de la portaveu del PP, Rosa Estaràs, Antich insistí en la seva intenció de trobar «camins de trobada» amb l'oposició a l'hora de decidir les grans qüestions i d'estendre així la mà als populars per tal d'arribar a acords en els temes més importants que afecten les Illes.

Sense exclusions  

De fet, en acabar el seu debat amb la representant del PP, el socialista insistí en la seva voluntat de no excloure ningú en la seva acció de govern i fer-ho «per a tothom, modernitzant el país amb un caire social perquè tothom, sense exclusions, pugui viure dignament».

Tot i això, el debat amb Estaràs serví perquè Antich contraposàs el seu model de govern al dut a terme pel PP durant els darrers quatre anys. «Si vostès han estat capaços de fer autopistes, nosaltres farem habitatges» i «si vostè riu perquè faig plans fins al 2014, jo plor quan veig que han endeutat aquesta Comunitat fins al 2035», foren algues de les seves respostes.

Durant la sessió d'ahir â—al matí intervingueren els grups que donaven suport al candidat a més d'AIPF i a l'horabaixa ho va fer el PPâ— Francesc Antich avançà algunes de les primeres iniciatives que prendrà el seu nou Govern. Les relacions amb l'administració socialista de Madrid esdevindran prioritàries i anuncià reunions imminents amb representants de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per concretar assumptes com el desenvolupament del nou Estat i la materialització de convenis en què hi ha compromeses inversions de l'Estat.

En relació a aquestes negociacions amb Madrid, l'anunci més concret del nou president del Govern balear va ser la signatura d'un conveni en matèria ferroviària durant el primer semestre de l'any 2008 que permetrà fer «una inversió importantíssima i arribar a Alcúdia, Artà i Cala Rajada i fer un tramvia a la badia de Palma».

Per la seva banda, la cap de l'oposició, la diputada del PP Rosa Estaràs, qüestionà ahir la capacitat de lideratge del nou president, Francesc Antich, i li va retreure que encapçali un «Govern de rapinyaires» que s'han unit per fer fora el PP. La popular dedicà gran part del seu discurs a carregar contra els seus ex-socis d'UM, que acusà de «transvestisme» per transformar-se ara en un «partit d'esquerres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.