algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El PP vota ara a favor de tornar les competències al ple municipal

L'exbatle afirma que el poble «ha elegit anar més a poc a poc»

El PP de sa Pobla, que estarà a l'oposició durant aquesta legislatura, votà dilluns en la primera sessió plenària després de les eleccions a favor de la devolució de les competències al ple, que passaren a la Junta de Govern el 4 d'abril de 2005, sent batle del municipi Antoni Serra, del Partit Popular.

Serra, ara líder de l'oposició, explicà que la decisió del seu equip de govern en aquell moment responia a «una qüestió d'eficàcia i rapidesa, però es tractava d'una mesura puntual». Respecte de la decisió de dilluns, l'exbatle argumentà que «el poble de sa Pobla vol menys feina, menys presses, més discussió, més diàleg, més consens, menys gestió i més gests». Així, Serra apel·là a la «voluntat» del poble, «que vol més tranquil·litat i menys grans obres».

Per la seva banda, Lluís Socies (PSOE), segon tinent de batle i portaveu municipal, qualificà Serra de «cínic» perquè havia assegurat que «sa Pobla vol menys feina». Socies afegí que «l'excusa de l'eficàcia ferí la democràcia del municipi i, encara que és important, també ho és la sobirania popular».

El primer tinent de batle i regidor del PSM, Sebastià Gallardo, afirmà que tornar les competències al ple és «un acte d'honestedat i transparència».

Per la seva banda, el batle del municipi, Joan Comes (IxSP), agraí el gest a l'oposició i assegurà que «amb la devolució de les competències al ple farem patent un exercici de la nostra honestedat, encara que haguem de fer 500.000 plens». «El poble ha elegit 17 regidors, no els 5 que s'encarregaven de la Junta de Govern», afegí el primer edil.

En el ple de dilluns, en el qual es registrà una gran assistència de públic, també s'aprovà amb el vot a favor dels membres de l'equip de govern (IxSP, PSM i PSOE) el retorn del municipi a la Federació d'Entitats Locals (Felib) i la sortida de l'Associació de Municipis de les Illes Balears (Amib), creada pels municipis governats pel PP quan el primer Pacte de Progrés començà a governar, el 1999.

En aquest sentit, Joan Comes afirmà que «ara tornam a allò que inicialment era la naturalesa política del municipi de sa Pobla».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.