algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cort ordena paralitzar les obres dels pisos de Mapfre a la façana marítima

Els 85 habitatges de luxe prevists s'havien iniciat sense tenir llicència municipal

L'Ajuntament de Palma ordenà ahir mateix la paralització de les obres de construcció d'un edifici d'habitatges, locals i aparcaments a la façana marítima, promogut per Mapfre i executat per Femosa, les obres del qual havien començat sense haver obtingut la corresponent llicència municipal. Un zelador municipal acudí al solar per fer efectiva l'ordre municipal de suspensió.

La batlessa de Palma, la socialista Aina Calvo, signà ahir dematí dos decrets, un de dirigit a l'empresa promotora i un altre a l'empresa constructora, en què ordena la immediata suspensió de les obres que es realitzen en el solar ubicat entre els carrers Joan Maragall, Manuel Azaña i l'autovia de Llevant «per no haver obtingut ni adquirit la llicència sol·licitada, per no haver transcorregut el termini de tres mesos des de la completació de l'expedient, ni haver designat empresa constructora».

El projecte suspès  

L'edifici que la companyia d'assegurances Mapfre ha projectat a primera línia del sector llevant de Palma s'ubicarà en un solar veí de Gesa de 6.000 metres quadrats de superfície i 15.500 metres d'edificabilitat màxima.

L'arquitecte palmesà Luis García Ruiz ha estat l'encarregat de dissenyar aquest bloc de fins a 90 pisos de luxe, seguint les directrius dictades per l'arquitecte Joan Busquets, autor de la façana marítima. Si s'arriba a fer, l'immoble es desenvolupa de manera esglaonada cap a l interior, amb una altura a la part de davant, entre quatre i cinc a la intermèdia i set a la de darrere.

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, a través de l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes (Emop), prossegueix amb una certa lentitud les tasques de reurbanització de la façana marítima. No obstant això, les llicències per edificar a la zona no es començaran a atorgar fins que el nou equip de govern les hagi revisades totes, fins i tot el futur palau de congressos, i hagi sospesat la possibilitat de suprimir-ne algunes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.